NUR 160 LAB QUIZ 2 WITH COMPLETE

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NUR 160 LAB QUIZ 2 WITH COMPLETE

SOLUTIONS

Question 1: What position should the patient be in for a

catheter insertion?

CORRECT ANSWER: Dorsal recumbent or supine

with thighs abducted

Question 2: Which hand do we hold the penis when

inserting a catheter?

CORRECT ANSWER: Non- dominant hand, holding it

at a 60 to 90 degree angle

Question 3: How do we measure an NG tube for a pt?

CORRECT ANSWER: -Tip of the nose to the earlobe

then xiphoid process -We choose which nostril we will use for the placement of the NG tube by pressing on each nostril (one at a time) and seeing which nostril the patient can breathe out of.

Question 4: For post-op patients, what intervention would

we use for identifying any possible complications (tissue integrity)?

CORRECT ANSWER: Getting vital signs (if the bp

drop, HR increases, urine output decreases) looking for hemorrhaging fluid loss.

Question 5: What electrolytes should we monitor more

closely?

CORRECT ANSWER: Potassium and Sodium

Question 6: When collecting a sputum specimen, what

would we instruct the pt to do?

CORRECT ANSWER: Breathe deeply, cough (always

collect sputum specimens in the morning & always discard the specimen in a biohazard bag or container)

Question 7: What type of noises would we hear in the

lungs if a patient has mucous or secretions in the bronchi?

CORRECT ANSWER: Rhonchi noises

Question 8: What is the single most preventable risk

factor for impaired gas exchange?

CORRECT ANSWER: Tobacco Use

Question 9: What medication would we give a patient to

open up airways?

CORRECT ANSWER: Albuterol

Question 10: What ability does blood count tell you

about oxygen capacity?

CORRECT ANSWER: -Low Red Blood Cells count =

Anemia -Red blood cells carry hemoglobin Which carry oxygen -If a patient has extremely low RBC we would treat the issue with a blood transfusion

Question 11: If a patient has CHF, what would we

recommend?

CORRECT ANSWER: -Low sodium/fat diet, patient

education about smoking -We would not suggest genetic testing or the patient calling hospice

Question 12: Hypovolemia

CORRECT ANSWER: -Abnormal decrease in the

volume of blood plasma -Occurs with dehydration or bleeding -High HR, Low BP

Question 13: If you walk into the room and a patient is

blue, what interventions would you take first?

CORRECT ANSWER: Assess for nasal cannula being

in place and the flow meter is attached and set at the right setting.

Question 14: ABG's Normal Ranges

CORRECT ANSWER: pH= 7.35-7.45 PaC02= 35-45

HC03= 22-26

Question 1: What hand is used to hold the penis when

inserting a catheter?

CORRECT ANSWER: Non dominant

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

NUR 160 LAB QUIZ 2 WITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: What position should the patient be in for a catheter insertion? CORRECT ANSWER: Dorsal recumbent or supine with thighs abducted Question 2: W...

Get this document $30.00