NSG 552 WILKES UNIVERSITY

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NSG 552 WILKES UNIVERSITY

EXAM 2 QUESTIONS WIT H

SOLUTIONS

Question 1: What is acute anxiety?

CORRECT ANSWER : First line for acute panic may be

short term benzo use. Short acting benzos cause rebound anxiety and are the most abused.

Question 2: What are benzodiazepines?

CORRECT ANSWER : Withdrawal can be dangerous,

even deadly. Stopping abruptly is not advised. Symptoms of agitation, tension, irritability, and sz. may occur.

Question 3: What are anxiety disorders?

CORRECT ANSWER : Psychological disorders

characterized by distressing, persistent anxiety or maladaptive behaviors that reduce anxiety.

Question 4: What is the treatment for anxiety disorders?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Non-activating antidepressants

are a good place to start for this disorder.

Question 5: What is the first line treatment for anxiety

disorders?

CORRECT ANSWER : SSRI- Fluoxetine (Prozac),

sertraline (Zoloft), and paroxetine (Paxil). TCAs often effective but with riskier side effects.

Question 6: What may interfere with psychotherapy in the

treatment of anxiety disorders?

CORRECT ANSWER : Benzodiazepines- short acting

Alprazolam are most abusable.

Question 7: What are rapid onset benzodiazepines used

for?

CORRECT ANSWER : Used for acute panic disorder.

Question 8: Which benzodiazepine has a long half-life

(20-80 hours)?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Diazepam (avoid in elderly).

Question 9: What are the BEERS criteria?

CORRECT ANSWER : A list of medications that are

generally considered inappropriate when given to elderly people. Identifies High Risk Meds to Generate Wide List of Meds That Should be Avoided. The "Beers Criteria for Potentially Inappropriate Medication Use in Older Adults", commonly called the Beers List, are guidelines for healthcare professionals to help improve the safety of prescribing medications for older adults.

Question 10: What is used concomitantly with

pharmacological treatment in anxiety disorders?

CORRECT ANSWER : Psychotherapy.

Question 11: What is the first line treatment for specific

phobias like clowns, blood, animals?

CORRECT ANSWER : Psychotherapy. Medications not

all that helpful for specific phobias.

  • | Page

Question 12: What is the treatment for OCD?

CORRECT ANSWER : SSRI and CBT.

Question 13: Which benzodiazepines are used in the

treatment of OCD?

CORRECT ANSWER : Xanax, Valium, Klonipin.

Question 14: What should be considered in the treatment

of trauma and dissociative disorders?

CORRECT ANSWER : Consider and treat any comorbid

disorders as well.

Question 15: What is the first line pharmacology for

trauma and dissociative disorders?

CORRECT ANSWER : Antidepressants. Psychotherapy

is the treatment of choice.

Question 16: What is important in the treatment of

dissociative disorders?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

NSG 552 WILKES UNIVERSITY EXAM 2 QUESTIONS WIT H SOLUTIONS Question 1: What is acute anxiety? CORRECT ANSWER : First line for acute panic may be short term benzo use. Short acting benzos cause rebo...

Get this document $30.00