NR 566 FINAL EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NR 566 FINAL EXAM QUESTIONS

WITH CORRECT VERIF IED

ANSWERS LATEST UPDATE

GUARANTEED PASS

Question 1: Chlamydia treatment first line drug, dose,

route and frequency

CORRECT ANSWER: Doxycycline 100 mg PO BID x

  • days or Azithromycin 1000 mg po once

Question 2: Uncomplicated gonorrhea urethritis treatment

CORRECT ANSWER: ceftriaxone 500 mg IM single

dose with or without doxycycline 100 mg 2x days for days

Question 3: Bacterial Vaginosis 1st line Treatment

CORRECT ANSWER: Non pregnant metronidazole

500 mg 2x days for 7 days pregnant - vaginal metronidazole 2% for 7 days clindamycin 1% for 7 days

Question 4: HSV (herpes simplex virus) 1st line treatment

  • | Page

CORRECT ANSWER: 1 Clinical episode: Acyclovir

400 mg 3x days for 7-10 days 2 Clinical episode:

Acyclovir 800 mg 2x days for 5 days

Question 5: Trichomoniasis treatment

CORRECT ANSWER: Metronidazole (Flagyl) 500 mg

2x day for 7 days (WOMEN) single dose of 2 grams for MEN MEN or Women tinidazole 2g single

Question 6: doxazosin (BPH treatment) (a1 blocker) side

effect

CORRECT ANSWER: hypotension, dizziness, nasal

congestion

Question 7: Dutasteride (Avodart) BPH treatment (5a

reductase inhibitors) patient teaching

CORRECT ANSWER: benefits take months to develop,

must continue taking med even if improvement not readily seen may lower ejaculatory volume and libido

  • | Page

Question 8: Terazosin (Hytrin) how to know is working

CORRECT ANSWER: improve symptom of dysuria,

urgency, UTI, hesitancy

Question 9: Progesterone (progestin) When is day not

safe to prescribe

CORRECT ANSWER: if women has had a

hysterectomy/pregnant

Question 10: Side effect of progestin oral contraceptives

CORRECT ANSWER: it can cause

irregular/inconsistent bleeding, must be taken at same time every day to be effective

Question 11: Medroxyprogesterone Acetate benefits

CORRECT ANSWER: doesn't cause thromboembolic

disorder, headache, nausea or most of the other adverse effects associated with combo OCs.

Question 12: testosterone replacement therapy routes

  • | Page

CORRECT ANSWER: administering testosterone

supplement through, pill, injections, and patches.

Question 13: Testosterone patch patient teaching

CORRECT ANSWER: wash hands after applying cover

application site with clothing after the drug had dried wash the application site before skin-to-skin contact another person

Question 14: Androgen therapy appropriate vs. not

needed related to puberty CORRECT ANSWER: Short term: The psychological pressures of delayed sexual maturation are causing a boy

significant distress Long term: if delayed puberty related

to true hypogonadism

Question 15: Side effect of testosterone replacement

therapy

CORRECT ANSWER: hot flashes, bone fx, decrease

libido, insulin resistance, erectile dysfunction, acne, HTN, sterility, aggression, and mood swings.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

NR 566 FINAL EXAM QUESTIONS WITH CORRECT VERIF IED ANSWERS LATEST UPDATE GUARANTEED PASS Question 1: Chlamydia treatment first line drug, dose, route and frequency CORRECT ANSWER: Doxycycline 100 m...

Get this document $30.00