NR 546 MIDTERM QUESTIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NR 546 MIDTERM QUESTIONS

WITH COMPLETE ANSWERS

GRADED A+

Question 1: The PMHNP has prescribed chlorpromazine

hydrochloride (Thorazine) for a patient with psychosis, and the patient is to continue on the oral medication after discharge from the psychiatric unit. As part of educating the patient about the medication, the PMHNP should

advise him or her to avoid:

CORRECT ANSWER : Sun exposure

Question 2: What problems with peers could you come

across from having a child with ADHD?

CORRECT ANSWER : Annoying, socially insensitive,

loud, inappropriate, and socially aggressive behaviors.Display little of the "give and take" attitude that you find in other children

Question 3: Tardive dyskinesia after long-term

antipsychotic administration is thought to be due to:

  • | Page

CORRECT ANSWER : Up-regulation of striatal

dopamine receptors

Question 4: Which neuroleptic agents are less likely to

produce tardive dyskinesia?

CORRECT ANSWER: quetiapine, clozapine,

respiradone

Question 5: The following statements regarding

neurotransmission are true

CORRECT ANSWER : Retrograde neurotransmission

occurs when the post synaptic neuron "talks back" with the presynaptic neuron

Question 6: Neuroimaging data show that neuronal

activity in the amygdala of depressed patients is:

CORRECT ANSWER : Overreactive to induced sadness

Question 7: A patient with obsessive-compulsive disorder

(OCD) will begin medication to control symptoms. An

  • | Page

FDA-approved drug for OCD that the PMHNP may

prescribe is:

CORRECT ANSWER : fluoxetine (Prozac).

Question 8: The complete effect of the chemical

neurotransmission happens within an hour and there are no long lasting effects

CORRECT ANSWER : false

Question 9: Which of the following statements regarding

mood disorders is false?

CORRECT ANSWER : Manic forms of mood disorders

predominate in men.

Question 10: Drugs can produce a therapeutic response

when they are:

CORRECT ANSWER : unbound to plasma proteins

Question 11: A 36-year-old man with depression has had

  • therapeutic trials of serotonin reuptake inhibitors (SRIs)
  • | Page

without notable improvement. His clinician is now considering switching the patient's SRI to a monoamine oxidase inhibitor (MAOI). Which of the following is an appropriate switching strategy in this situation?

CORRECT ANSWER : Discontinue SRI, then wait 5

half-lives before initiating MAOI

Question 12: Depression and mania share which of the

following symptoms?

CORRECT ANSWER : irritability

Question 13: The amygdala has the capacity to register,

perceive, and analyze sensory data in a crude manner, based on pattern recognition. Although this adaptive system can help with survival, wrong interpretations (a piece of rope being mistaken for a snake) can cause "false alarms" and trigger anxiety

CORRECT ANSWER : True

Question 14: What underlying issues may be implicated

in the etiology of depression:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

NR 546 MIDTERM QUESTIONS WITH COMPLETE ANSWERS GRADED A+ Question 1: The PMHNP has prescribed chlorpromazine hydrochloride (Thorazine) for a patient with psychosis, and the patient is to continue o...

Get this document $30.00