NLN PAX ANATOMY AND PHYSIOLOGY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NLN PAX ANATOMY AND PHYSIOLOGY

QUESTIONS AND ANSWER S 100% PASS

Question 1: mechanical digestion

CORRECT ANSWER: Part of digestion that uses

movement and muscles to break down food into smaller pieces

Question 2: digestion

CORRECT ANSWER: breaking down nutrients into

small, soluble molecules that can be absorbed into the blood

Question 3: chemical digestion

CORRECT ANSWER: the digestion process in which

enzymes are used to break foods into their smaller chemical building blocks occurs via hydrolysis

Question 4: hydrolysis

CORRECT ANSWER: A chemical process that lyses,

or splits, molecules by the addition of water; an essential process in digestion.

Question 5: enzymes

CORRECT ANSWER: molecules, usually proteins or

nucleic acids, that act as catalysts in biochemical reactions used in chemical reactions

Question 6: humans digestion tube extends from

CORRECT ANSWER: mouth to anus

called alimentary canal

Question 7: anus

CORRECT ANSWER: A muscular opening at the end

of the rectum through which waste material is eliminated from the body

Question 8: alimentary canal

CORRECT ANSWER: Also known as the

gastrointestinal (GI) tract of the digestive tract, the alimentary canal is the long muscular "tube" that includes the mouth esophagus, stomach, small intestine, and large intestine.carries out stages of digestive process (mechanical and chemical digestion and absorption)

Question 9: accessory organs

CORRECT ANSWER: In the GI tract, organs that play

a role in digestion but not directly part of the alimentary canal.These include the liver, the gallbladder, the pancreas

Question 10: what takes place in the mouth?

CORRECT ANSWER: mechanical digestion

saliva is released from salivary glands to breakdown carbs

Question 11: salivary glands

CORRECT ANSWER: three pairs of exocrine glands in

the mouth that secrete saliva

Question 12: saliva

CORRECT ANSWER: contain amylase

Question 13: amylase

CORRECT ANSWER: enzyme in saliva that breaks the

chemical bonds in starches

Question 14: pharynx

CORRECT ANSWER: muscular tube at the end of the

gastrovascular cavity, or throat, that connects the mouth with the rest of the digestive tract and serves as a passageway for air and food

Question 15: esophagus

CORRECT ANSWER: muscular tube that moves food

from the pharynx to the stomach

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NLN PAX ANATOMY AND PHYSIOLOGY QUESTIONS AND ANSWER S 100% PASS Question 1: mechanical digestion CORRECT ANSWER: Part of digestion that uses movement and muscles to break down food into smaller pie...

Get this document $30.00