NHA PHLEBOTOMY EXAM - QUESTIONS AND CORREC T DETAILED ANSWERS / ALREADY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NHA PHLEBOTOMY EXAM /

QUESTIONS AND CORREC T

DETAILED ANSWERS / ALREADY

GRADED A

Question 1: What is the most preferred site for

venipuncture?

CORRECT ANSWER : Median Cubital

Question 2: Prior to performing the capillary (dermal)

puncture the PT should select the

CORRECT ANSWER : Lancet size

Question 3: When collecting blood cultures from an adult

patient it is recommended to collect

CORRECT ANSWER : 8-10 mL per bottle

  • | Page

Question 4: Feather edge reflects the correct results for a

CORRECT ANSWER : Peripheral Blood Smear

Question 5: What tests require fasting

CORRECT ANSWER : Glucose, triglycerides,

cholesterol, vitamin & mineral problems and pregnancy

Question 6: When entering a patients room you should

CORRECT ANSWER : introduce yourself and explain

procedure

Question 7: What two factors that determine weather a

child should have capillary collection by heel or stick?

CORRECT ANSWER : Age & developmental factors

  • | Page

Question 8: What is used to collect cerebrospinal fluid,

which is a non blood specimen?

CORRECT ANSWER : Lumbar tap

Question 9: What type of alcohol compound is

appropriate for a routine skin puncture?

CORRECT ANSWER: 70% isopropyl alcohol

Question 10: When running an IV what is the preferred

site for drawing blood specimen?

CORRECT ANSWER : Going Distal

Question 11: If during a venipuncture the patient moves

needle and needle comes out PT should

CORRECT ANSWER: Release tourniquet

  • | Page

Question 12: If patient notifies PT of fainting during

blood collection you should

CORRECT ANSWER : Position in supine

Question 13: OSHA guidelines are standards for

CORRECT ANSWER : Reduction of risks and injuries

to employee

Question 14: The lavender evacuated tube contains

CORRECT ANSWER : EDTA

Question 15: Stool specimen should be refrigerated for 24

hours when conducting what test

CORRECT ANSWER : Ova and parasite test

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NHA PHLEBOTOMY EXAM / QUESTIONS AND CORREC T DETAILED ANSWERS / ALREADY GRADED A Question 1: What is the most preferred site for venipuncture? CORRECT ANSWER : Median Cubital Question 2: Prior to p...

Get this document $30.00