NHA- CCMA Questions and Answers Already Passed
Question 1: When measuring a infant from head to heel.
What exam position should you place the infant in?
CORRECT ANSWER : Supine position
Question 2: What type of patient would you report to the
provider if they had a low apical pulse?
CORRECT ANSWER : Infants 6 weeks who has a heart
of 80/min
Question 3: What statement do you provide to patients to
be in compliance HIPPA?
CORRECT ANSWER : Confidentiality statement
Question 4: What information do you need to provide to
the patient when wearing a Holter monitor about marker?
CORRECT ANSWER : When you have symptoms
Question 5: What information is acceptable to provide to
the patient in the waiting room?
CORRECT ANSWER : Educational material
Question 6: What technique would be used when passing
a scalpel to the provider during a sterile procedure?
CORRECT ANSWER : Blade down, handle first
Question 7: A patient being post-op status post left
mastectomy. What information should you make sure is on the chart from hospital?
CORRECT ANSWER : Pathology
Question 8: What is the hormone detected in pregnancy
test?
CORRECT ANSWER : Human chorionic gonadotropin
(HCG)
Question 9: What is used in cryosurgery?
CORRECT ANSWER : Liquid nitrogen
Question 10: What is the universal claim for submited
outpatient billing?
CORRECT ANSWER : CMS 1500
Question 11: When reviewing a patient's chart after a
visit. Where would you look in the chart to review medication dosage and instructions for the patient?
CORRECT ANSWER : Plan of care
Question 12: Where should you refer a non- ambulatory
for, assistance with workplace accommodations?
CORRECT ANSWER : American w/ Disability Act
Question 13: You have obtained the following vital signs
from an adult patient: temperature 37.2 C (99. 0 F), heart
rate 106/min, BP 89/50 mm Hg and respiratory rate of 18/min. What should document regarding the vital signs?
CORRECT ANSWER : Tachycardia, Hypotension,
Afebrile, Normal Respiration
Question 14: What position should you place a patient for
a pap smear?
CORRECT ANSWER : Lithotomy Position
Question 15: A urgent referral has been submitted to the
insurance company. How long should the authorization process take?
CORRECT ANSWER : Immediately over the phone
Question 16: Your gloved hands come in contact with the
patient's blood during a procedure. What action should you take?
CORRECT ANSWER : Dispose of in a biohazard
container
Question 17: A patient has COPD and requires an
abdominal exam. What position should you place the patient in to manage his/her respiratory status?