- | Page
NFPA 70E FINAL EXAM WITH
100% CORRECT ANSWERS
Question 1: What does the general duty clause of the
Occupational Safety and Health Act require of employers?
CORRECT ANSWER: Provide a workplace free from
recognized hazards
Question 2: What do safety-related work practices require
regarding cell lines?
CORRECT ANSWER: The cell line is not grounded
through the welding machine.
Question 3: You are going to conduct battery activities
that will require you to handle liquid electrolyte. What protective equipment must be available to you?
CORRECT ANSWER: Eye wash facilities
Question 4: What is required before employees begin a
new project?
- | Page
CORRECT ANSWER: Job briefing
Question 5: Which approach limit is at the point where
work is the same as making contact with the live part?
CORRECT ANSWER: Prohibited Approach Boundary
Question 6: How is arc rating derived?
CORRECT ANSWER: Value of the arc thermal
performance value (ATV) or energy of breakopen threshold
Question 7: You are required to verify an electrically safe
work condition at a worksite. What is the first step you will take when initiating the process?
CORRECT ANSWER: Determine all possible sources
of electrical supply to the equipment
Question 8: Which of the following statement is True
about Barricades?
- | Page
CORRECT ANSWER: Barricades cannot be placed
closer than the limited approach boundary
Question 9: How often should you do a visual inspection
of test instruments and equipment?
CORRECT ANSWER: Before each use
Question 10: NFPA 70E provides specific information to
help companies prevent exposure to which types of hazards?
CORRECT ANSWER: Electrical
Question 11: Which of the following methods can be used
in selecting arc flash PPE?
CORRECT ANSWER: Either the incident energy
analysis method or arc flash PPE categories method can be used when choosing PPE, but not both.
- | Page
Question 12: Branch-circuit overcurrent protective
devices are provided with interrupting ratings appropriate for the intended use but no less than how many amperes?
CORRECT ANSWER: 5,000
Question 13: What is the most effective method specified
in the hierarchy of risk control?
CORRECT ANSWER: Elimination
Question 14: Tag attachment means must have which of
the following features?
CORRECT ANSWER: Self-locking
Question 15: You are going to conduct battery activities
that will require you to handle liquid electrolyte. What protective equipment must be available to you?
CORRECT ANSWER: Eye wash facilities
Question 16: How often must employers audit their
electrical safety programs?