NEWEST DCF SPECIAL NEEDS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NEWEST DCF SPECIAL NEEDS

APPROPRIATE PRACTICE S (SNP)

EXAM UPDATE QUESTION S AND

ANSWERS (100% CORREC T)

GRADED A

Question 1: Learning to see the whole child and what they

can do, as well as concentrating on their family's needs

CORRECT ANSWER: will help you provide excellent

care to a child with special needs.

Question 2: Inclusive child care is an approach to child

care that

CORRECT ANSWER: ensures every child has his or

her unique needs met and that every child in the program can participate in every offering.

Question 3: A developmental delay or disability affects a

person's ability

  • | Page

CORRECT ANSWER: to function in a way that is

commonly expected for their age, resulting in special needs.

Question 4: Being gifted or talented may impact a child's

CORRECT ANSWER: attention and behavior in a

classroom of peers who are developing typically.

Question 5: Early intervention refers to

CORRECT ANSWER: services that mitigate a delay or

disability.

Question 6: Developmentally appropriate practice

involves

CORRECT ANSWER: knowing child development in

general, along with each child's cultural and individual needs.

Question 7: Support services can

  • | Page

CORRECT ANSWER: improve the quality of life for a

child with a delay or disability.

Question 8: If you suspect a child may have a delay or

disability, you should

CORRECT ANSWER: refer the parents to the Florida

Diagnostic & Learning Resources System.

Question 9: Making a reasonable effort to accept a child

with special needs means you are complying with

CORRECT ANSWER: the Americans with Disabilities

Act, a federal law.

Question 10: To use People First Language, you should

CORRECT ANSWER: mention the person before the

condition and avoid using prejudicial language.

Question 11: Having sympathy or empathy for the

children in your care, and for their families

  • | Page

CORRECT ANSWER: is a key part of providing quality

inclusive child care and will help you remember to use People First Language.

Question 12: Since every child has unique needs that can

vary from day to day and throughout each day

CORRECT ANSWER: it is important that child care

professionals strive to know and meet the changing needs of all individuals in their care.

Question 13: Ignoring, infantilizing, and objectifying are

CORRECT ANSWER: all ways of showing prejudice

toward children with special needs.

Question 14: The ADA sets out

CORRECT ANSWER: provisions directly related to

child care.

Question 15: Federal law protects the confidentiality of

children who

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NEWEST DCF SPECIAL NEEDS APPROPRIATE PRACTICE S (SNP) EXAM UPDATE QUESTION S AND ANSWERS (100% CORREC T) GRADED A Question 1: Learning to see the whole child and what they can do, as well as concen...

Get this document $30.00