NAS2 Challenge Exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NAS2 Challenge Exam Questions and Answers (With Correct Solutions) Latest

Question 1: Purpose of Scientific Method

CORRECT ANSWER : solve a problem or answer a

question

Question 2: Question, Hypothesis, Experiment, Observe &

Record, Analyze, Conclude

CORRECT ANSWER : steps of scientific method

Question 3: Independent variable

a variable that stands alone and isn't changed by the other variables you are trying to measure, change or controlled

example: age

CORRECT ANSWER : a variable that stands alone and isn't

changed by the other variables you are trying to measure, change or controlled

Question 4: dependent variable

a variable dependent on other factors, tested or measured

example: test score - factors that go into a score you receive

on a test

CORRECT ANSWER : a variable dependent on other

factors, tested or measured

Question 5: control group

CORRECT ANSWER : does not receive treatment and used

to compare or measure the other subjects

Question 6: experimental group

CORRECT ANSWER : exposed to changes in independent

variable

Question 7: anatomy

CORRECT ANSWER : branch of science concerned with

bodily structure of living organisms; structure

Question 8: physiology

CORRECT ANSWER : science dealing with the functions of

living things or their organs

Question 9: level of organization

living things arranged from the simplest to most complex are:

organelle cells

tissues organs organ systems, organism populations communities ecosystem biosphere

CORRECT ANSWER : living things arranged from the

simplest to most complex are: organelle, cells, tissues, organs,

organ systems, organism, populations communities, ecosystem, biosphere

Question 10: requirements for life

CORRECT ANSWER: Cellular organization, Reproduction,

Metabolism, Homeostasis, Heredity, Response to stimuli, Growth and development, Adaptation through evolution

Question 11: survival needs

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NAS2 Challenge Exam Questions and Answers (With Correct Solutions) Latest Question 1: Purpose of Scientific Method CORRECT ANSWER : solve a problem or answer a question Question 2: Question, Hypoth...

Get this document $30.00