NAPSRX EXAM QUESTION S AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NAPSRX EXAM QUESTION S AND

ANSWERS GRADED A+

Question 1: Pharmaceuticals are arguably the most

socially important healthcare product

CORRECT ANSWER: True

Question 2: Pharmaceutical development is a big-risk

undertaking, in which many promising leads prove disappointing

CORRECT ANSWER: True

Question 3: Pharmaceutical sales are highest in which

geographical regions

CORRECT ANSWER: The U.S., Western Europe, and

Japan

Question 4: The U.S. accounts for about ____ of the

world's pharmaceutical revenues

CORRECT ANSWER: 50%

  • | Page

Question 5: Which of the following has fueled recent

growth in the pharmaceutical industry

CORRECT ANSWER: Population growth and increased

life expectancies

Question 6: According to your manual, which statement

accurately describes the predicted relationship between pharmaceutical companies and genomic research facilities

CORRECT ANSWER: Partnerships between

pharmaceutical companies and genomic companies will not prove immediately profitable

Question 7: Prescription drug therapy is not cost-effective

for insurance companies and healthcare providers

CORRECT ANSWER: False

Question 8: The high price of healthcare is explained by

the high price of medicines

CORRECT ANSWER: False

  • | Page

Question 9: One of the oldest and least effective

pharmaceutical marketing techniques is DTC (direct-to- consumer) advertising

CORRECT ANSWER: False

Question 10: What influences the number of districts in a

region

CORRECT ANSWER: The region's population

Question 11: What is an example of the regionalization of

healthcare delivery systems

CORRECT ANSWER: California and Florida have

different prescription reimbursement policies

Question 12: The heart of pharmaceutical sales is the

regional manager

CORRECT ANSWER: False

Question 13: Most DMs did not start as representatives

CORRECT ANSWER: False

  • | Page

Question 14: How many territories are in a typical district

CORRECT ANSWER: 8 to 12

Question 15: What is the most effective method for

grabbing market share

CORRECT ANSWER: Comparative selling

Question 16: Pharmaceutical reps mainly visit pharmacies

CORRECT ANSWER: False

Question 17: It usually only takes 1-2 calls to a physician

before he or she commits to prescribing your product

CORRECT ANSWER: False

Question 18: The pharmacist may dispense a product

other than what the physician prescribed

CORRECT ANSWER: True

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NAPSRX EXAM QUESTION S AND ANSWERS GRADED A+ Question 1: Pharmaceuticals are arguably the most socially important healthcare product CORRECT ANSWER: True Question 2: Pharmaceutical development is a...

Get this document $30.00