NAPLEX Exam Study Guide with Complete Solutions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NAPLEX Exam Study Guide with Complete Solutions (Updated) | Latest

Question 1: Which of the following statements concerning use

of Precedex in critical care patients is correct?

  • It can only be used if the patient is intubated.
  • It can only be used if the patient is also receiving a paralytic.
  • It will decrease blood pressure.
  • It is indicated for use up to 72 hours.
  • It is more likely to cause delirium than a benzodiazepine.

CORRECT ANSWER : C. It will decrease blood pressure.

Question 2: MH is a 65 year old post-menopausal female with a

family history of breast cancer. She was recently diagnosed with osteoporosis and wants to know if she can use raloxifene. Which statement concerning raloxifene is correct?

  • It increases the risk of breast cancer.
  • It is not indicated for treatment of osteoporosis.
  • It can cause dangerous blood clots.
  • The brand name is Prezista.
  • It reduces hot flashes and other vasomotor symptoms.
  • | Page

CORRECT ANSWER : C. It can cause dangerous blood clots.

Question 3: The pharmacist performs a screening to see if JC

requires any immunizations. Which drug references would be useful to determine vaccine requirements for JC? (Select ALL that apply.)

A. USP 800

  • The American Diabetes Association Standards of Medical
  • Care

  • Morbidity and Mortality Weekly Report
  • The CDC's Pink Book
  • The FDA's Orange Book

CORRECT ANSWER :

  • Morbidity and Mortality Weekly Report
  • The CDC's Pink Book

Question 4: Which medication increases the risk for C. difficile

infections and fractures if used long-term?

  • Metoclopramide
  • | Page
  • Naproxen
  • Pantoprazole
  • Fluoxetine
  • Simvastatin

CORRECT ANSWER : C. Pantoprazole

Question 5: The patient qualifies for a fentanyl patch because he

has been taking ____ of morphine equivalent daily for at least

______.

CORRECT ANSWER : 60 mg, 7 days

Question 6: tapentadol ER brand?

CORRECT ANSWER : Nucynta ER

Question 7: A patient is receiving ribavirin as part of her

hepatitis C regimen. Which of the following are boxed warnings for ribavirin?

  • Teratogenic effects and lactic acidosis
  • | Page
  • Lactic acidosis and hemolytic anemia
  • Hemolytic anemia and vesicant potential
  • Teratogenic effects and hemolytic anemia
  • Vesicant potential and teratogenic effects

CORRECT ANSWER : D. Teratogenic effects and hemolytic

anemia

Question 8: The combined calcium and phosphorus in a PN

should not exceed 45 mEq/L. What is the combined calcium and phosphorus (there are 2 mEq PO4/mmol) in this PN order and is it considered safe?Phosphate 24 mmol Calcium 12 mEq

CORRECT ANSWER : 30 mEq/L yes

Question 9: Calculate the daily grams of nitrogen that LB will

be receiving from the parenteral nutrition. (Answer must be numeric; no units or commas; round the final answer to the nearest WHOLE number.)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

NAPLEX Exam Study Guide with Complete Solutions (Updated) | Latest Question 1: Which of the following statements concerning use of Precedex in critical care patients is correct? A. It can only be u...

Get this document $30.00