MSF WRITTEN TEST QUE STIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MSF WRITTEN TEST QUE STIONS

& CORRECT ANSWERS LATEST

UPDATE

Question 1: Give three reasons why motorcycling is more

risky than driving a car.

CORRECT ANSWER : Vulnerability, Visibility,

Judgment.

Question 2: What are some ways to prepare for the riding

risks?

CORRECT ANSWE R: Risk acceptance, Mental

readiness, physical readiness, riding gear, understand your abilities/limitations, know your motorcycle and awareness of riding conditions.

Question 3: What does it mean to act responsibly?

CORRECT ANSWER : Demonstrate acceptance of and

commitment to managing the risks of riding, helping reduce your chances of a crash, injury or death.

  • | Page

Question 4: What is the benefit of wearing apparel

specifically designed for motorcycling?

CORRECT ANSWER : Protection, comfort/cover,

control.

Question 5: How does riding gear make a rider more

comfortable?

CORRECT ANSWER : By protecting you from all

elements.

Question 6: What is the difference between retro-

reflective and reflective?CORRECT ANSWER : Retro-reflective material: reflects light back to the source and illuminates the rider.Reflective, bright to make yourself more visible/visibility.

Question 7: Why aren't ordinary glasses or sunglasses

sufficient eye protection?

CORRECT ANSWER : Do not provide adequate eye

protection.

  • | Page

Question 8: What three things should you consider when

shopping for riding gear?

CORRECT ANSWER : 1. Brightly colored/retro-

reflective material. 2. Protection. 3. All kinds of riding conditions.

Question 9: Where do you find the recommended

maintenance schedule for your motorcycle?

CORRECT ANSWER : Owners Manual

Question 10: What are the six primary controls and where

is each located?

CORRECT ANSWER : 1. Throttle (right handgrip) 2.

Clutch lever (in front of left hand grip) 3. Gearshift lever (in front of left foot rest) 4. Front brake lever (in front of right handgrip) 5. Rear brake pedal (in front of right footrest) 6. Handlebars

Question 11: What is the purpose of the engine cutoff

switch and where is it located?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Allows you to shut off the

engine without removing your hands (right handgrip)

Question 12: What must you remember when using your

motorcycle turn signal?

CORRECT ANSWER : Most models (motorcycles) do

not cancel turn signals.

Question 13: How do you start the bike?

CORRECT ANSWER : 1. Turn fuel valve from off to

on, turn ignition switch on 2. Shift transmission to neutral

  • Move engine cut off to "run" or "on" 4. Squeeze clutch
  • before operating 5. Press the starter button

Question 14: How do you use the friction zone?

CORRECT ANSWER : Gradually, slowly

Question 15: What are the elements of good riding

posture?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

MSF WRITTEN TEST QUE STIONS & CORRECT ANSWERS LATEST UPDATE Question 1: Give three reasons why motorcycling is more risky than driving a car. CORRECT ANSWER : Vulnerability, Visibility, Judgment. Q...

Get this document $30.00