MS BAIL EXAM LATEST UPDATE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MS BAIL EXAM |LATEST UPDATE

QUESTIONS & ANSWERS A+

GRADED

Question 1: A procedure by which a defendant who has

been found guilty of a crime is released by the court without imprisonment.

Choose matching term:

  • probation
  • parole
  • injunction
  • revocation

CORRECT ANSWER: 1. probation

Question 2: Appellant - a person who files an appeal

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: a person who files an appeal

  • | Page

Question 3: Arraignment - A time when the defendant is

advised of the charge and enters a plea.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: A time when the defendant is advised of the charge and enters a plea.

Question 4: Attorney in Fact - Power of Attorney - One

who is the agent or representative of another and is given authority to act in that person's place or name.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: One who is the agent or representative of another and is given authority to act in that person's place or name.

Question 5: Actual Authority - The authority the public

may reasonably believe an agent.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: The authority the public may reasonably believe an agent.

  • | Page

Question 6: Express Authority - Same as actual authority

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: Same as actual authority

Question 7: Bail - Monetary or other form of security

given to ensure the appearance of a defendant at every stage of the proceeding.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER:

Monetary or other form of security given to ensure the appearance of a defendant at every stage of the proceeding.

Question 8: Bail bond - A document executed to secure

the release of an individual in custody of law.

  • | Page

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: A

document executed to secure the release of an individual in custody of law.

Question 9: Bail agent - Any person who is paid a fee to

execute a bail bond for another.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: Any person who is paid a fee to execute a bail bond for another.

Question 10: Bail enforcement agent aka Bail Recovery

Agent - A person licensed by MS Insurance Department and employed by a professional bail agent to provide assistance in presenting a defendant in court.

CORRECT ANSWER: CORRECT ANSWER: A

person licensed by MS Insurance Department and employed by a professional bail agent to provide assistance in presenting a defendant in court.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MS BAIL EXAM |LATEST UPDATE QUESTIONS & ANSWERS A+ GRADED Question 1: A procedure by which a defendant who has been found guilty of a crime is released by the court without imprisonment. Choose mat...

Get this document $30.00