Minnesota Post Test - grounded in CORRECT ANSWER : 4th amendment. pro...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Minnesota Post Test

Question 1: What amendment is the Exclusionary Rule

grounded in

CORRECT ANSWER : 4th amendment. prohibits the use of

illegally obtained material for use at a trial

Question 2: What amendment includes the right against self-

incrimination as well as the right to be only tried once (double jeopardy)

CORRECT ANSWER : 5th amendment you cant testify

against yourself or be tried for the same crime twice

Question 3: What amendment includes the right to a speedy

trial, public trial and impartial jury

CORRECT ANSWER : 6th amendment right to confront a

witness or see the person accusing them of the crime face to face

Question 4: The supreme court ruled that this amendment's

cruel and unusual punishment clause also applies to the states

CORRECT ANSWER : 8th amendment

Question 5: The 4th amendment can be divided into 2 parts

CORRECT ANSWER : Proper issue of warrants and search

and seizure

Question 6: To satisfy the 4th amendment, an investigative

stop must be based on what

CORRECT ANSWER: Reasonable suspicion

Question 7: Reasonable suspicion is the same as probable

cause according to the 4th amendment (true or false)

CORRECT ANSWER : False

Question 8: The Bill of Rights originally only applied to

actions of the federal government, but certain rights were made applicable to the states by what Amendment.

CORRECT ANSWER : 14th Amendment Also, all people

born in the United States are citizens automatically.

Question 9: Which Amendment contains the Due Process and

Equal Protection Clauses

CORRECT ANSWER : 14th Amendment

Question 10: The Bill of Rights is the collective name for the

first how many Amendments

CORRECT ANSWER : The first 10 Amendments

Question 11: Name the US Supreme Court rule which created

the motor vehicle search warrant exception.

  • Exclusionary rule
  • Garner Doctrine
  • Carroll Doctrine
  • Escobedo Exception

CORRECT ANSWER : Carroll Doctrine

Question 12: Probable cause is greater than reasonable

suspicion and is the standard used to make an arrest or obtain a search warrant.

  • True
  • False

CORRECT ANSWER : True

Question 13: 1. Police officers need a warrant to search a cell

phone unless there are exigent circumstances.

  • True
  • False

CORRECT ANSWER : True

Question 14: 1. Regarding cell phone searches an exigent

circumstance may be one of the following;

  • Child Abduction
  • Bomb Detonation Information
  • Drug Deal information
  • Both a and b
  • None of the above

CORRECT ANSWER : Both a and b must be for very serious

crimes and not smaller crimes

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Minnesota Post Test Question 1: What amendment is the Exclusionary Rule grounded in CORRECT ANSWER : 4th amendment. prohibits the use of illegally obtained material for use at a trial Question 2: W...

Get this document $30.00