MINNESOTA PESTICIDE - CONTROL) QUESTIONS A ND ANSWERS 100% SOLVED Que...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MINNESOTA PESTICIDE

APPLICATOR PRACTICE

TEST(CATEGORY L MOSQ UITO

CONTROL) QUESTIONS A ND

ANSWERS 100% SOLVED

Question 1: Definition of Minnesota Statute

CORRECT ANSWER: Law that has been placed into

the context of other statutes that have been on the books from previous years

Question 2: Definition of Minnesota Rule

CORRECT ANSWER: Regulation established through a

public process by a state administration agency authorized to implement state statutes

Question 3: What is a Category A license used for?

CORRECT ANSWER: General Ground

Question 4: What is a Category B license used for?

CORRECT ANSWER: General Area

  • | Page

Question 5: What is a Category L license used for?

CORRECT ANSWER: Mosquito Control

Question 6: Definition of Herbaceous

CORRECT ANSWER: Herbs or plants that die back to

the ground each year and have no woody parts

Question 7: Definition of Larva

CORRECT ANSWER: Young insect from the time it

hatches until it becomes a pupa

Question 8: Definition of Pupa

CORRECT ANSWER: An insect in a resting stage of

metamorphosis, immediately before the adult stage

Question 9: Definition of Vector

CORRECT ANSWER: An organism that transmits a

disease

  • | Page

Question 10: What is the primary vector of Lacrosse

encephalitis?

CORRECT ANSWER: Aedes triseriatus

Question 11: What is a type 1 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Wetland: Seasonally flooded basins and flats

Question 12: What is a type 1.1 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Open field: Primarily Aedes vexans found

Question 13: What is a type 1.2 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Woodland pool in a hardwood

area where aedes and aedes vexans live

Question 14: What is a type 1.3 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Woodland pool in a hardwood

area where aedes are found

  • | Page

Question 15: What is a type 2 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Wetland: Inland fresh meadow

Question 16: What is a type 2.1 breeding sight?

CORRECT ANSWER: A canary grass meadow

Question 17: What is a type 2.2 breeding sight?

CORRECT ANSWER: A sedge meadow

Question 18: What is a type 2.3 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Composed with lesser known

vegetation associated with temporary water

Question 19: What is a type 3 breeding sight?

CORRECT ANSWER: Wetland: Inland Shallow Fresh Marsh

Question 20: What is a type 3.1 breeding sight?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MINNESOTA PESTICIDE APPLICATOR PRACTICE TEST(CATEGORY L MOSQ UITO CONTROL) QUESTIONS A ND ANSWERS 100% SOLVED Question 1: Definition of Minnesota Statute CORRECT ANSWER: Law that has been placed in...

Get this document $30.00