midterm exam Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Nightingale college pathophysiology midterm exam Questions and Answers (Latest Update

Question 1: When a baby has been identified as having featal

exposure to alcohol, which assesment parameter should be concidered

  • low birth rate
  • mental retardation
  • facial anomalies
  • All of the above

CORRECT ANSWER : D. All of the above

Question 2: A nurse documents tattooing and stippling in a

trauma patient which type of injury does the patient have?

CORRECT ANSWER : Gunshot wounds tattooing and

stapling are caused by gunpowder and occur on the skin surrounding the entrance wound.

Question 3: The nurse is caring for a new mother who just

gave birth to a baby with Down syndrome. The nurse explains that this syndrome is a result of trisomy with which chromosome?

CORRECT ANSWER : Chromsome 21

Question 4: A couple has two offspring's one child has an

autosomal recessive disease trait and one is normal what most likely conclusion can the nurse make about the parents?

CORRECT ANSWER : both parents could be Carriers

Question 5: If an Ovum has chromosomal nondisjunction

which condition could result in the embryo?

CORRECT ANSWER : Monosomies and trisomies

Question 6: If the patient has liquefactive necrosis which

organ should the nurse assess first?

CORRECT ANSWER : Brain hypoxic injury to the brain

results in liquefactive necrosis because the central nervous system contains little connective tissue.

Question 7: A nurse recalls that adaptive cellular mechanisms

function too

CORRECT ANSWER : protect cells from injury adaptive

cellular mechanisms actually help cells adjust to environmental changes thereby protecting them from injury and death

Question 8: The nurse is caring for a patient with a genetic

disease that is transmitted through autosomal recessive inheritance which is most likely the diagnosis for the patient?

CORRECT ANSWER : cystic fibrosis is an autosomal

recessive disease

Question 9: Which organ is most frequently affected by

chronic alcohol injury

CORRECT ANSWER : Liver

Question 10: Which of the following statements by a clinician

about mutations is correct

  • Mutations always lead to genetic disease
  • spontaneous mutations occur as a result of exposure to a
  • mutagen

  • mutations are alterations in a normal DNA sequence
  • Mutations are always inherited

CORRECT ANSWER : C.

Question 11: The nurse in the genetic clinic is describing a

genetic disease that leads to progressive dementia in middle to

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Nightingale college pathophysiology midterm exam Questions and Answers (Latest Update Question 1: When a baby has been identified as having featal exposure to alcohol, which assesment parameter sho...

Get this document $30.00