MICHIGAN LIFE INSURA NCE STATE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

MICHIGAN LIFE INSURA NCE STATE

EXAM ANSWER KEY

Question :1) Which is TRUE regarding the annuitant, when

the annuitant is NOT the policy owner?(a) The annuitant has the right to name the beneficiary (b) The annuitant is the person paying the premiums (c) The cash value is available to the annuitant for withdrawals (d) Annuity payments will be based on the annuitants life expectancy

Correct answer:Annuity payments will be based on the

annuitants life expectancy

Question :2) Signing an applicants name for insurance is

known as...?(a) Concealment (b) Defamation (c) Coercion (d) Forgery

Correct answer:4. Forgery

Question :3) Failure to pay a penalty assessed by the

commissioner may result in...?(a) Revoked or suspended license

(b) Require the license to retake the examination (c) Complete 5 extra hours of continuing education (d) Pay a late charge of 1.5%

Correct answer:1. Revoked or suspended license

Question :4) Two business business partners own life

insurance, which or the following allows the surviving partner to use death benefit to purchase the deceased owners share?(a) Buy-sell agreement (b) Key employee life insurance (c) Business continuation (d) Accidental death

Correct answer:1. Buy-sell agreement

Question :5) Policy owner surrenders a policy for its cash

value, when is tax liability incurred?(a) The cash value exceeds all premiums paid (b) The cash value is less than premiums paid (c) The policy is exchanged for a policy of equal value (d) The party is transferred to a third party

Correct answer:1. The cash value exceeds all premiums paid

Question :6) When is insurable interest required?

(a) At time of claim (b) At time of application

(c) In event of a policy loan (d) Within the first year of death

Correct answer:2. At time of application

Question :7) Which of the following best describes a single

premium cash policy?(a) It requires only one payment to make the policy paid up (b) It provides for only one premium to be paid without evidence of insurability (c) It waives one future premium of the owner becomes disabled (d) It requires the policy owner to pay one premium annually

Correct answer:1. It requires only one payment to make the

policy paid up

Question :8) When life insurance is funded by contributions

to a qualified retirement...(a) Premiums are taxable (b) Death benefits are taxable (c) The insurance must be incidental to the plan (d) Death benefits are paid to the employer

Correct answer:1. Premiums are taxable

Question :9) How does a graded premium whole life policy

differ from a modified premium?

(a) It increase the premium annually during the first several years of the policy (b) It increase the premium annually for the duration of the policy (c) It increases the premium once during the duration of the policy (d) It has lower premium for the duration of the policy

Correct answer:1. It increase the premium annually during

the first several years of the policy

Question :10) Which of the following is NOT true about

converting a group policy into an individual policy?(a) The converted policy must be the same amount as the group coverage (b) Group policies must include a guarantee of conversion (c) Coverage continues during the conversion period (d) Proof of insurability must be required

Correct answer:4. Proof of insurability must be required

Question :11) Before doing business under an assumed name,

who must the producer first notify?(a) Insured (b) insurer (c) Commissioner (d) Insurance agency

Correct answer:3. Commissioner

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MICHIGAN LIFE INSURA NCE STATE EXAM ANSWER KEY Question :1) Which is TRUE regarding the annuitant, when the annuitant is NOT the policy owner? (a) The annuitant has the right to name the beneficiar...

Get this document $30.00