MICHIGAN CHAUFFEURS - CORRECT ANSWERS Question 1: Remember to park at...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MICHIGAN CHAUFFEUR'S

LICENSE QUESTIONS WI TH

CORRECT ANSWERS

Question 1: Remember to park at least _ feet from a stop

sign or traffic signal?

CORRECT ANSWER: 30

Question 2: When entering a highway from a driveway,

private road or alley, _ to approaching traffic?

CORRECT ANSWER: stop and yield the right-of-way

Question 3: How many feet must you start signaling

before you plan to turn?

CORRECT ANSWER: 100 feet

Question 4: When merging on highway allow other

drivers to do what?

CORRECT ANSWER: slow down or change lanes to

avoid a crash

  • | Page

Question 5: On a freeway with a speed limit of 70, if

towing a vehicle or trailer that has more than two wheels or weighs more than 750lb you are not allowed to drive any faster than what speed?

CORRECT ANSWER: 60 mph

Question 6: If the speed limit is less than 70 mph you are

not allowed to drive any faster than _?

CORRECT ANSWER: 55 mph

Question 7: What is recommended when approaching a

downhill grade in a truck?

CORRECT ANSWER: shift to a lower gear

Question 8: Why is it bad to use brakes on a curve?

CORRECT ANSWER: may lock wheels up and cause a

skid

Question 9: Following a vehicle too closely depending on

the size of the truck it may be what?

  • | Page

CORRECT ANSWER: illegal

Question 10: Vehicles with a gross weight of 5,000

pounds loaded or unloaded must not follow each other closer than _?

CORRECT ANSWER: 500 ft.

Question 11: To provide time to react to changes in traffic

you should look ahead how many seconds worth of travel time?

CORRECT ANSWER: 12 seconds

Question 12: If a load extends 4 feet or more past the rear

of a vehicle bed or body what must be displayed?

CORRECT ANSWER: red flag, big red light or cloth 12

in square

Question 13: What is the maximum height of vehicles for

Michigan roads and highways?

CORRECT ANSWER: 13 feet and 6 in.

  • | Page

Question 14: Commercial vehicles with a capacity of

1,000 pounds or more must have what?

CORRECT ANSWER: one outside rearview mirror on

each side of vehicle

Question 15: When parking a disabled vehicle on the

shoulder of a road, where must warning devices be set out?

CORRECT ANSWER: 100 feet in front and rear end

Question 16: When brakes are wet from heavy water,

what should you do?

CORRECT ANSWER: gently apply brakes until they

work properly again

Question 1: When approaching a downhill grade in a

truck what is the most appropriate way to slow down the vehicle? A. Press on the brakes, B. Shift to a higher gear,

  • Shift to a lower gear, D. Engage the clutch

CORRECT ANSWER: C

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MICHIGAN CHAUFFEUR'S LICENSE QUESTIONS WI TH CORRECT ANSWERS Question 1: Remember to park at least _ feet from a stop sign or traffic signal? CORRECT ANSWER: 30 Question 2: When entering a highway ...

Get this document $30.00