MATH 120: INTRODUCTION TO

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MATH 120: INTRODUCTION TO

STATISTICS LATEST WEEK 8

FINAL EXAM. MAY QTR WITH

100% ACCURATE ANSWER S.

GRADED+

Question 1: A 6-sided die is rolled 2 times. What is the

probability of getting 1 both times?

Correct answer: 1/36

Question 2: Assume that 1,500,000 people take the ACT

each year and their scores form a normal distribution. If Susan scores one standard deviation below the mean, what percentile is she?

Correct answer: 16th

Question 3: Assume that 1,500,000 people take the SAT

each year and their scores form a normal distribution. If Mike scores two standard deviations above the mean, what percentile is he?

Correct answer: 98th

  • | Page

Question 4: Assume that 20 people take a math test,

which is not enough for a normal distribution to form. If Ian scores at the mean, can we determine what percentile he is? (Answer yes or no.)

Correct answer: No

Question 5: Assume that 20 people take a math test,

which is not enough for a normal distribution to form. If Josie scores one standard deviation above the mean, can we determine what percentile she is? (Answer yes or no.)

Correct answer: No

Question 6: Assume that 20 people take a math test,

which is not enough for a normal distribution to form. If Tim scores at the median, can we determine what percentile he is? (Answer yes or no.)

Correct answer: Yes

Question 7: A band has 10 musicians. How many possible

groups of 3 musicians can it form?

  • | Page

Correct answer: 120

Question 8: A basketball team has 5 guards and 4

forwards. How many different ways can the coach select

  • guards and 2 forwards?

Correct answer: 60

Question 9: Breaking a population into distinct groups

that share common characteristics and then randomly sampling within those groups is described as

Correct answer: Stratified sampling

Question 10: Compare the scores of the two gymnastics

teams. Which team exhibits more variance in performance? Team A (192, 195, 198) Team B (195,196, 197)

Correct answer: Team A

  • | Page

Question 11: Compare the scores of the two gymnastics

teams. Which team is more likely to win on any given day? Team A (192, 195, 198) Team B (195,196, 197)

Correct answer: Team B

Question 12: Daniel is having friends over for dinner. If 4

people will be eating dinner, how many potential seating arrangements are there?

Correct answer: 24

Question 13: A dartboard has 20 wedges (numbered 1 to

20) and a bullseye. If a player randomly throws a dart at the board, what is the probability that the dart hits an even number?

Correct answer: 50%

Question 14: A dartboard has 20 wedges (numbered 1 to

20) and a bullseye. If a player randomly throws a dart at the board, what is the probability that the dart hits a number less than 10?

Correct answer: 45%

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MATH 120: INTRODUCTION TO STATISTICS LATEST WEEK 8 FINAL EXAM. MAY QTR WITH 100% ACCURATE ANSWER S. GRADED+ Question 1: A 6-sided die is rolled 2 times. What is the probability of getting 1 both ti...

Get this document $30.00