Maryville NURS 615 Pharm 3 exam with

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Maryville NURS 615 Pharm 3 exam with all the CORRECT ANSWER s (100% Verified exam)

Question 1: What are the adverse effects of

corticosteroids if administered for six months or more?

CORRECT ANSWER : The main thing you want to

worry about is osteoporosis. It can also worsen diabetic control. Patients should report any tarry black stools or abdominal pain.

Question 2: What must you do with corticosteroids to

prevent withdrawal?

CORRECT ANSWER : Must taper them down, you can

have possible adrenal crisis if you do not.

Question 3: What are the withdrawal symptoms from

corticosteroids?

CORRECT ANSWER : malaise, myalgia, headache,

nausea, fevers, hypotension and relapse of symptoms (pain, inflammation, asthma)

Question 4: What is the mechanism of action (MOA) of

corticosteroid drugs?

CORRECT ANSWER : drugs that suppress inflammation

by mimicking glucocorticoid hormones. Inhibit interleukin one, tumor necrosis factor and other cytokines, impairs phagocytosis, impairs lymphocytes, and inhibits tissue repair

Question 5: What are the indications for corticosteroid

use?

CORRECT ANSWER : Allergy or hypersensitivity,

respiratory, shock, rheumatology, neurology, hepatic, neoplastic... basically every organ is covered if there is an issue.

Question 6: What are some corticosteroid drugs?

CORRECT ANSWER : prednisone, methylprednisolone,

dexamethasone, topical such as hydrocortisone, and then joint injections for pain

Question 7: What are some considerations for

corticosteroid use?

CORRECT ANSWER : suppression patients response to

infections- no live viral vaccines, and have increased

susceptibility to disease. If used over 6 months: Increase

blood glucose, impair immune function (get vaccines), impair wound healing, GI complaints (report black tarry stools), osteoporosis (decreases calcium), anxiety/insomnia, sodium & fluid retention (monitor weight and fluid retention). If on 1 gram or more also prescribe PPI (omeprazole) to prevent PUD.contraindicated with active infection and hypersensitivity

Question 8: What are some examples of NSAIDs

(nonsteroidal anti-inflammatory drugs)?

CORRECT ANSWER : Ibuprofen, aspirin, torsdol,

naproxen, Mobic

Question 9: What is the mechanism of action (MOA) of

NSAIDs?

CORRECT ANSWER : NSAIDs inhibit the enzymes

COX I and II. Results in reduction in formation of

prostaglandin precursors and thromboxanes from arachidonic acid. COX1- ibuprofen, naproxen, aspirin, when this is inhibited you are also inhibiting the prostaglandins that protect the stomach. COX2 - celebrex more stomach protective

Question 10: What is the Arachidonic Acid Cascade?

CORRECT ANSWER : Cell membrane ► Arachidonic

acid ► Cyclooxygenase (COX) ► prostaglandins Or Cell membrane ► Arachidonic acid ► Lipoxygenase ► Leukotrienes

Question 11: What are some drug interactions with

NSAIDs?

CORRECT ANSWER: Pretty much anything that is

highly protein bound. Do not give together with ACE inhibitors - counteracts antihypertensive effect, BetaBlockers - counteracts antihypertensive effect, lithium - increases lithium levels, Anticoagulants - increases bleeding, Antidiabetics - increases hypoglycemic effect

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Maryville NURS 615 Pharm 3 exam with all the CORRECT ANSWER s (100% Verified exam) Question 1: What are the adverse effects of corticosteroids if administered for six months or more? CORRECT ANSWER...

Get this document $30.00