MARYVILLE NURS 615 EXAM 2

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MARYVILLE NURS 615 EXAM 2

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: How does carbamazepine work?

CORRECT ANSWER : Works by decreasing nerve

impulses that cause seizures and pain

Question 2: How often should carbamazepine lab values

be monitored? What labs?

CORRECT ANSWER : CBC q 3-4 months

Question 3: What anti-seizure med auto induces

metabolism?

CORRECT ANSWER : Carbamazepine

Question 4: What medication decreases the production of

RBCs, WBCs, and platelets?

CORRECT ANSWER : Carbamazepine

Question 5: What is carbamazepine half-life?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Single dose: 30 hours

Multiple dose: 15 hours

Question 6: What is a great risk of seizure potential while

taking anti-seizure medications?

CORRECT ANSWER : Stopping the medication

abruptly.

Question 7: What type of medication is topiramate

(Topamax)?

CORRECT ANSWER : Anti-seizure med

Question 8: What does topiramate cause?

CORRECT ANSWER: Electrolyte imbalance --

hyperchloremic metabolic acidosis

Question 9: What are adverse effects of topiramate?

CORRECT ANSWER : Weight loss, high temperature,

and inability to sweat

  • | Page

Question 10: What medication affects Lamictal?

CORRECT ANSWER : OCPs decrease the effects of this

drug, so the dose must be doubled

Question 11: Can valproate (Depakote) be used during

pregnancy?

CORRECT ANSWER : It is a known teratogen. If

needed, must be used after 1st trimester.

Question 12: What must be ruled out in patients before

starting an anti-depressant?

CORRECT ANSWER : hypothyroidism

Question 13: Anti-depressant that is to be used with

caution in cardiac patients due to behaving like class 1 anti-arrythmics?

CORRECT ANSWER : TCAs

Question 14: TCA side effects are mainly of what type?

CORRECT ANSWER : Anti-cholinergic

  • | Page

Question 15: What is a first-line antidepressant in

children?

CORRECT ANSWER : fluoxetine (Prozac)

Question 16: How do you discontinue an SSRI?

CORRECT ANSWER : Taper by reducing the dose by

50% for 3-4 days

Question 17: When are MAOIs effective?

CORRECT ANSWER : In atypical depression or

Parkinson's

Question 18: Why are MAOIs reserved for last line of

treatment?

CORRECT ANSWER : Lethal drug interactions and

food interactions

Question 19: How long before starting a new

antidepressant after MAOIs?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MARYVILLE NURS 615 EXAM 2 QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: How does carbamazepine work? CORRECT ANSWER : Works by decreasing nerve impulses that cause seizures and pain Question 2: How often shou...

Get this document $30.00