LSUS MBA 704 EXAM 1 QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LSUS MBA 704 EXAM 1 QUESTIONS

WITH 100% CORRECT AN SWERS

Question 1: Paradigm

CORRECT ANSWER: a model; an example

Question 2: Theory X

CORRECT ANSWER: assumes that workers are

basically lazy, error-prone, and extrinsically motivated by money and, thus, should be directed from above.

Question 3: Organizational Behavior Approach

CORRECT ANSWER: Employees are complex, and

theoretical understanding supported by research is needed before applications are made to manage employees

Question 4: One-eighth Situation

  • | Page

CORRECT ANSWER: Only 1/8 of organizations buy

into importance and value of human resources, incorporate high performance work practices, and stick with these practices

Question 5: Knowing-doing gap

CORRECT ANSWER: the gap between what people

know and what they actually do

Question 6: Evidence-based management

CORRECT ANSWER: Using hard facts and empirical

evidence to make decisions

Question 7: Hawthorne studies

  • | Page

CORRECT ANSWER: A series of studies during the

1920s and 1930s that provided new insights into individual and group behavior

Question 8: Hawthorne effect

CORRECT ANSWER: productivity increases when

workers are given special attention and were enjoying a novel, interesting experienced

Question 9: Meta-analysis

CORRECT ANSWER: A research technique that

combines the statistical results of many studies of the same question, yielding an estimate of the size and consistency of a variable's effects.

Question 10: Theory

  • | Page

CORRECT ANSWER: simplification of reality; why

something occurs

Question 11: Research design

CORRECT ANSWER: Primary aim is to establish a

cause-and-effect relationship; survey studies, case studies, and experimental design

Question 12: Experimental Design

CORRECT ANSWER: Involves the manipulation of

independent variables to measure their effect on, or the change in, dependent variables, while everything else is held constant or controlled

Question 13: Internal validity

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LSUS MBA 704 EXAM 1 QUESTIONS WITH 100% CORRECT AN SWERS Question 1: Paradigm CORRECT ANSWER: a model; an example Question 2: Theory X CORRECT ANSWER: assumes that workers are basically lazy, error...

Get this document $30.00