LPM Practice Test Questions And

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SAFe 6.0 - Lean Portfolio Management (LPM) Practice Test Questions And Answers A+ Graded

Question 1: Which metric will show increased

productivity across the portfolio and the ART backlog?

CORRECT ANSWER: Flow time during the PI

Question 2: When is the correct time to integrate across

value streams?

CORRECT ANSWER: As soon as it is economically

feasible

Question 3: What is the recommended method to forecast

epic implementation cost?

CORRECT ANSWER: Epic t-shirt estimates

Question 4: Which horizon is for investment in current

Solutions?

CORRECT ANSWER: Horizon 1

  • | Page

Question 5: Why is it necessary to estimate epic costs?

CORRECT ANSWER: To understand the potential

investment required

Question 6: Who is responsible for technical guidance

when coordinating Value Streams at the portfolio level?

CORRECT ANSWER: Enterprise Architect

Question 7: Which function of strategy and investment

funding occurs during the portfolio sync?

CORRECT ANSWER: Evaluate Epic proposals

Question 8: Which SAFe principle does weighted shortest

job first (WSJF) support?

CORRECT ANSWER: Take an economic view

Question 9: What practice is part of Lean Portfolio

Management (LPM)?

CORRECT ANSWER: Rolling wave planning

  • | Page

Question 10: What is a benefit of using Kanban with

SAFe Portfolio?

CORRECT ANSWER: To visualize the flow of epics

Question 11: What is a potential output of a strategic

portfolio review?

CORRECT ANSWER: Updated strategic themes

Question 12: What is one key to implementing flow?

CORRECT ANSWER: Visualizing and limiting work in

process (WIP)

Question 13: What do groups collaboratively fund during

the participatory budgeting event?

CORRECT ANSWER: Value Streams

Question 14: When does participatory budgeting happen?

CORRECT ANSWER: On a cadence twice per year

  • | Page

Question 15: What is one way to imagine the future state

of the portfolio?

CORRECT ANSWER: Establish alternatives using

TOWS analysis

Question 16: Which purpose does the investment horizons

guardrail serve?

CORRECT ANSWER: Balancing both near-term

opportunities and long-term strategy

Question 17: What is one responsibility of Agile portfolio

operations?

CORRECT ANSWER: Coordinating value streams

Question 18: What is a primary benefit of participatory

budgeting?

CORRECT ANSWER: Adapt budgets to changing needs

Question 19: What does the Portfolio Roadmap give an

organization?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SAFe 6.0 - Lean Portfolio Management (LPM) Practice Test Questions And Answers A+ Graded Question 1: Which metric will show increased productivity across the portfolio and the ART backlog? CORRECT ...

Get this document $30.00