LEGL 2700 UGA TEST 1

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LEGL 2700 UGA TEST 1

QUESTIONS AND ANSWER S |

LATEST VERSION | 100% PASS

Question 1: What is law?

CORRECT ANSWER : Rules that are enforced by

public authority

Question 2: What is the Rule of Law?

CORRECT ANSWER : laws are generally and equally

applicable

Question 3: What are the Theories of Law?

CORRECT ANSWER : Natural Law, Positive Law,

Historical School, Sociological Jurisprudence, Legal Realism

Question 4: What is Natural Law?

CORRECT ANSWER : Law has universal properties

through human reason

  • | Page

Question 5: Who created the idea of "each person is the

owner of his/her actions"?

CORRECT ANSWER : John Locke

Question 6: What is Positive Law?

CORRECT ANSWER : Law is simply the commands of

the state backed by enforcement

Question 7: Who was the creator of positive law?

CORRECT ANSWER : Jeremy Bentham, his head is

also on display at UCL

Question 8: What is the Historical School?

CORRECT ANSWER : law is the expression of

convictions of a particular people; different nations have different traditions

Question 9: What is Sociological Jurisprudence?

CORRECT ANSWER : law can and should change over

time

  • | Page

Question 10: What is Legal Realism?

CORRECT ANSWER : law is what police, judges, etc.

actually enforce. i.e speed limit is 50 however you wont get pulled over for going 55 so the speed limit is 55

Question 11: What is Common Law?

CORRECT ANSWER : each case is independently

decided on

Question 12: What is Civil Law?

CORRECT ANSWER : rulings on cases are established

as precedent, playing a roll in deciding future cases

Question 13: What is Public Law?

CORRECT ANSWER : apply to society in general i.e

Constitutional Law

Question 14: What is Private Law?

CORRECT ANSWER : disputes between individuals

  • | Page

Question 15: What is a Criminal Case?

CORRECT ANSWER : cases where one person has

committed a wrong to society i.e Georgia v. Gunton

Question 16: What is a Civil Case?

CORRECT ANSWER : injured party vs the person who

did the damage i.e Gunton v Cole

Question 17: What are Morals?

CORRECT ANSWER : principles on what is right vs

wrong; subjective and internal

Question 18: What are Ethics?

CORRECT ANSWER : principles of good conduct;

communal and external

Question 19: What is an example of morally wrong,

ethically right?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LEGL 2700 UGA TEST 1 QUESTIONS AND ANSWER S | LATEST VERSION | 100% PASS Question 1: What is law? CORRECT ANSWER : Rules that are enforced by public authority Question 2: What is the Rule of Law? C...

Get this document $30.00