LEADERSHIP IN SAFETY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LEADERSHIP IN SAFETY

EXCELLENCE NEWEST ACTUAL

EXAM COMPLETE QUESTI ONS

AND CORRECT DETAILED

ANSWERS (VERIFIED AN SWERS)

|ALREADY GRADED A+||BRAND

NEW!!

Question 1: What are the three essential actions of an

effective safety leader?

CORRECT ANSWER : Mentoring, Motivating,

Monitoring

Question 2: What are the six common components of

corporate culture?

CORRECT ANSWER : Narrative, Place, People,

Policies, Values, Vision

Question 3: What are the three goals of corporate culture?

CORRECT ANSWER : Workers hold safety as a value

(fundamental belief) and not just a priority (can change),

  • | Page

Workers take responsibility for their own safety as well as the safety of others, Workers are willing to act on their own sense of responsibility

Question 4: What are the three main sources of supervisor

health and safety responsibilities?

CORRECT ANSWER : Company H&S Program, Safety

Team, Safety Tasks

Question 5: What are the three levels of government?

CORRECT ANSWER : Federal, Provincial and

Territorial, Municipal

Question 6: What is a work site?

CORRECT ANSWER : A location where a worker is, or

is likely to be, engaged in any occupation and includes any vehicle or mobile equipment used by a worker in an occupation.

  • | Page

Question 7: What are the three factors considered in Due

Diligence?

CORRECT ANSWER : Foreseeability, Preventability,

Control

Question 8: What are the main components of Alberta's

OHS legislation?

CORRECT ANSWER : Act, Regulation, Code

Question 9: Which piece of the Alberta OHS legislation

provides information regarding adopted standards?

CORRECT ANSWER : OHS Code Part 1 Section 3

Question 10: What are the three basic rights of a worker?

CORRECT ANSWER: Right to know, Right to

participate, Right (duty) to Refuse Unsafe Work

Question 11: What are the three groups that make up a

company's health and safety team?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Management, Supervisors,

Workers

Question 12: What are three types of supervisor safety

tasks?

CORRECT ANSWER : Pre-job planning, Scheduled or

periodic tasks, Continuous or ongoing tasks

Question 13: What are the four contributing factors of

hazards at a work site?

CORRECT ANSWER : People, Equipment, Materials,

Environment

Question 14: What are the five hazard categories?

CORRECT ANSWER : Biological, Chemical,

Ergonomical, Physical, Psychological

Question 15: What are the two factors most risk

assessment models evaluate?

CORRECT ANSWER : Severity, Probability

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LEADERSHIP IN SAFETY EXCELLENCE NEWEST ACTUAL EXAM COMPLETE QUESTI ONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED AN SWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND NEW!! Question 1: What are the three essential acti...

Get this document $30.00