LAW OF CONTRACT FINA L EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

LAW OF CONTRACT FINA L EXAM

Question 1: This generally refers to a governmental entity's

legal authority to force a private landowner to sell his or her real property for public use.

  • Condemnation
  • Taxation
  • Police power
  • Eminent domain

CORRECT ANSWER : D) Eminent domain

Question 2: Precedents are determined by:

  • Statutory Law
  • Case law

C) TRELA

D) DTPA

CORRECT ANSWER : B) Case law

Question 3: This estate may be terminated at will of either

party. It has no duration limitation.

  • Estate at will
  • Estate from period to period
  • Estate for years
  • Freehold estate

CORRECT ANSWER : A) Estate at will

Question 4: A form of shared property ownership in which

rights vest in several owners for a specified period each year.

  • Cooperatives
  • Time shares
  • Townhomes
  • Condominiums

CORRECT ANSWER : B) Time shares

Question 5: The law that established the Texas Real Estate

Commission.

A) TREC

B) TRELA

C) TAR

D) TCEQ

CORRECT ANSWER : A) TREC

Question 6: This act provides a three day right of rescission.

  • Equal Credit Opportunity Act
  • Truth-in-Lending

C) RESPA

  • Fair Housing Act

CORRECT ANSWER : B) Truth-in-Lending

Question 7: Agency law consist of the:

  • Texas law of agency
  • Texas Real Estate License Act
  • Texas Real Estate Commission
  • Texas Constitution

CORRECT ANSWER : B) Texas Real Estate License Act

Question 8: In owner financing, who receives the DEED OF

TRUST?

  • Buyer
  • Escrow officer
  • Seller
  • Mortgage company

CORRECT ANSWER : C) Seller

Question 9: An automatic legal process by which an effect or

result, or liability or right, is created of extinguished without the consent of either party.

  • Default
  • Operation of law
  • Breach
  • Option

CORRECT ANSWER : B) Operation of law

Question 10: Who is responsible to search and examine the

public records for information related to the property's title?

  • Buyer
  • Broker

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LAW OF CONTRACT FINA L EXAM Question 1: This generally refers to a governmental entity's legal authority to force a private landowner to sell his or her real property for public use. A) Condemnatio...

Get this document $30.00