LATEST NCCCO TELESCO PIC

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LATEST NCCCO TELESCO PIC

BOOM CRANE - FIXED CAB (TSS)

EXAM QUESTIONS WITH 100%

CORRECT ANSWER S

Question 1: When hook-suspended personnel platforms

are lifted with a telescopic boom crane, what must be provided?

CORRECT ANSWER : An anti two-block device must

be provided

Question 2: When using a telescopic boom crane

equipped with an anti two-block device, which hydraulic functions are disabled when the device is activated?

CORRECT ANSWER : Hoist, extend the boom, boom

down

Question 3: What is the safest maximum speed for a

telescopic boom crane performing pick-and-carry operations?

CORRECT ANSWER : The manufacturer's

recommended speed limit

  • | Page

Question 4: When using blocking under the outrigger

floats/pads, what should the operator ensure about the blocking?

CORRECT ANSWER : Sufficient to support/stabilize

the crane

Question 5: When a boom extension is in the stowed

position, how is it positioned?

CORRECT ANSWER : Pinned to the boom base section

Question 6: When a telescopic boom crane is engaged in

a pick-and-carry operation, the rated tipping capacity is based on what percentage of the total tipping capacity?

CORRECT ANSWER : 75%

Question 7: According to OSHA 1926 sub-part cc, what

must all telescopic boom cranes be equipped with?

CORRECT ANSWER : A boom angle indicator

  • | Page

Question 8: What are jib capacities based on?

CORRECT ANSWER : structural strength

Question 9: When lifting over a corner, what can the

ground pressure generated by the crane approach?

CORRECT ANSWER : equal to the weight of the crane

and suspended load

Question 10: What is the purpose of the boom length

indicator?

CORRECT ANSWER : Indicates the extended length of

the boom

Question 11: When making lifts on outriggers, when does

the maximum ground-bearing pressure occur?

CORRECT ANSWER : A corner

Question 12: When does an erected telescopic boom

extension become a capacity reduction?

CORRECT ANSWER: Not used to make the lift

  • | Page

Question 13: What does the term luffing jib refer to?

CORRECT ANSWER : Can change radius independent

of the main boom

Question 14: What item is not permissible to be removed

from a carrydeck crane?

CORRECT ANSWER : Boom extension

Question 15: While performing a pick-and-carry

operation with a telescopic boom crane, what precaution should be taken?

CORRECT ANSWER : Have the boom in line with the

direction of travel

Question 16: When are outrigger floats/pads required to

be fastened to the outrigger?

CORRECT ANSWER : When the crane is set up for a

lift

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

LATEST NCCCO TELESCO PIC BOOM CRANE - FIXED CAB (TSS) EXAM QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWER S Question 1: When hook-suspended personnel platforms are lifted with a telescopic boom crane, what mus...

Get this document $30.00