LA LIFE INSURANCE SERIES 101

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

LA LIFE INSURANCE SERIES 101

EXAM QUESTIONS AND A NSWERS

SOLVED 100% CORRECT!

Question 1: Which type of rider pays out a capital sum in

case an insured loses a limb or their eyesight?

CORRECT ANSWER: Accidental Death and

Dismemberment

Question 2: If a policyowner of a convertible term life

insurance policy exercises his/her right to convert, which of the following will happen?

CORRECT ANSWER: The term policy will be replaced

by a permanent life insurance policy

Question 3: Which of the following is NOT a purpose of

the rule regarding replacement of Life Insurance?

CORRECT ANSWER: Regulate the replacement of

Insurance by the consumer

  • | Page

Question 4: Which of the following is NOT an example

of a prohibited practice?

CORRECT ANSWER: Backdating

Question 5: When demanded, Hearing are held:

CORRECT ANSWER: Within 30 days after the date a

hearing is demanded

Question 6: Which of the following is not a standard or

requirement for an illustration?

CORRECT ANSWER: Guaranteed elements must be

labeled as such, but non-guaranteed elements need not to be labeled

Question 7: Which of the following statements is NOT

correct?

CORRECT ANSWER: In lieu of fines, the Commissioner

may have a producer imprisoned for up to one year.

  • | Page

Question 8: How many credit hours of continuing

education must a producer complete every renewal period?

CORRECT ANSWER: 24 ( with at 3 hours in ethics)

Question 9: Which of the following statements is FALSE

with respect to HIV testing?

CORRECT ANSWER: A person may not Opt-Out of

HIV testing

Question 10: With regard to examinations, Which of the

following statements is NOT correct?

CORRECT ANSWER: The expense of examination of an

insurer or of any person is paid by the Department

Question 11: Which of the following CORRECTLY

describes the practice of Twisting?

CORRECT ANSWER: Misleading and convincing an

insured to surrender, lapse, or exchange an existing policy for a different one, to the insured's detriment.

  • | Page

Question 12: Which of the following statements is TRUE

with respect to assumed names?

CORRECT ANSWER: An agent who will be transacting

business in Louisiana under an assumed name must notify the Commissioner prior to using the assumed name.

Question 13: Which of the following statements is

FALSE regarding requirements for accelerated benefits?

CORRECT ANSWER: Accelerated benefits effective for

illness immediately upon the effective date.

Question 14: An initial privacy notice is NOT required to

be provided to:

CORRECT ANSWER: A prospective customer

Question 15: When do individual producer licenses

expire?

CORRECT ANSWER: April 30th of each even-

numbered year.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

LA LIFE INSURANCE SERIES 101 EXAM QUESTIONS AND A NSWERS SOLVED 100% CORRECT! Question 1: Which type of rider pays out a capital sum in case an insured loses a limb or their eyesight? CORRECT ANSWE...

Get this document $30.00