Kentucky Life Insurance State Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Kentucky Life Insurance State Exam Practice Questions with Answers (new)

Question 1: The premiums paid by an employer for his

employee's group life insurance are usually considered to be

CORRECT ANSWER : Tax-deductible to the employer

Question 2: Which of these is NOT considered to be a cost

connected with an individual's death?

CORRECT ANSWER : Business expenses

Question 3: These are all accurate statements regarding

universal life insurance EXCEPT

CORRECT ANSWER : Policy loans are not permitted

Question 4: Which of these is NOT relevant when

determining the amount of personal life insurance needed?

CORRECT ANSWER : Local unemployment rate

Question 5: Who elects the governing body of a mutual

insurance company?

CORRECT ANSWER : Policyholders

Question 6: Why would evidence of insurability be required

for a person insured with a variable universal life policy?

CORRECT ANSWER : The face amount is increased

Question 7: At what point are death proceeds paid in a joint

life policy?

CORRECT ANSWER : When the first insured dies

Question 8: What is considered a valid reason for small

businesses to insure the lives of its major shareholders?

CORRECT ANSWER : Fund a buy-sell agreement

Question 9: Which action will trigger a penalty tax on

premature distributions from a modified endowment contract

(MEC)?

CORRECT ANSWER : Policy loans

Question 10: Dividends from a mutual insurance company are

paid to whom?

CORRECT ANSWER : Policyowners

Question 11: Traditional individual retirement annuity (IRA)

distributions must start by

CORRECT ANSWER : April 1st of the year following the

year the participant attains age 70 1/2

Question 12: How are Roth IRA distributions normally taxed?

CORRECT ANSWER : Distributions are received tax-free

Question 13: How can an insurance company minimize

exposure to loss?

CORRECT ANSWER : Reinsurance

Question 14: All of the following statements about traditional

individual retirement accounts are false EXCEPT

CORRECT ANSWER : 10% penalty is applied to

withdrawals before age 59 1/2

Question 15: All of these statements concerning universal life

insurance are false EXCEPT

CORRECT ANSWER : Policy indicates how much of the

premium is used toward company expenses

Question 16: A 55 year old recently received a $30,000

distribution from a previous employer's 401k plan, minus $10,000 withholding. Which federal taxes apply if none of the funds were rolled over?

CORRECT ANSWER : Income taxes plus a 10% penalty tax

on $30,000

Question 17: For insurance purposes, similar objects which

are exposed to the same perils are referred to as

CORRECT ANSWER : Homogeneous exposure units

Question 18: In an individual retirement account (IRA),

rollover contributions are

CORRECT ANSWER : Not limited by dollar amount

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Kentucky Life Insurance State Exam Practice Questions with Answers (new) Question 1: The premiums paid by an employer for his employee's group life insurance are usually considered to be CORRECT AN...

Get this document $30.00