JURISPRUDENCE EXAM W ITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

MO PSYCHOLOGY

JURISPRUDENCE EXAM W ITH

100% CORRECT ANSWERS

Question 1: Post internship and post doc supervision

requirements

CORRECT ANSWER: Meets with primary supervisor

at least 1 hr/month for face to face individual supervision

Question 2: State Committee of Psychologist composition

CORRECT ANSWER: 7 licensed psychologist, 1 public

member

Question 3: Renewal requirements

CORRECT ANSWER: 40 CE credit within 2 years, *at

least 15 category A (formal activities, seminars), *25 category A & B (meetings, workshops, UG course prep), *3 ethics

Question 4: Temp practice for psychologists licensed in

other states

  • | Page

CORRECT ANSWER: cannot exceed 10 consecutive

business days in any 90 day period, nor exceed 15 business days in any 9 month period

Question 5: psychological trainee

CORRECT ANSWER: a person enrolled in a graduate

program in psychology and performing functions as a part of his or her graduate training or education

Question 6: Psychological intern

CORRECT ANSWER: A person with a master's degree

and enrolled in a doctoral program in psychology and serving as an intern as part of the requirements for his or her degree program

Question 7: Psychological resident

CORRECT ANSWER: A person with a doctoral degree

in psychology who is engaged in post degree supervised professional experience in order to obtain licensure as a psychologist

  • | Page

Question 8: Psychological assistant

CORRECT ANSWER: A person who has received

formal approval by the committee as having met the educational and post degree professional experience but has not yet met the exam requirements for licensure as a psychologist

Question 9: Reporting cycle for licensure

CORRECT ANSWER: 12/1-11/30 odd year

Question 10: Number of CEs that can be carried over to

next renewal cycle

CORRECT ANSWER: 15 category A

Question 11: Amount of time you must keep CE records

after renewal cycle

CORRECT ANSWER: 4 years

Question 12: CEs for writing a chapter or journal

CORRECT ANSWER: 8

  • | Page

Question 13: CEs for presentation

CORRECT ANSWER: 2

Question 14: CEs for editing a published book

CORRECT ANSWER: 10

Question 15: CEs for writing book

CORRECT ANSWER: 15

Question 16: CEs for teaching grad course

CORRECT ANSWER: 5 per class, max of 10

Question 17: CEs for teaching undergrad class

CORRECT ANSWER: 3 Category B

Question 18: CEs for professional meetings

CORRECT ANSWER: 3 category A

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

MO PSYCHOLOGY JURISPRUDENCE EXAM W ITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: Post internship and post doc supervision requirements CORRECT ANSWER: Meets with primary supervisor at least 1 hr/month for f...

Get this document $30.00