JERSEY COLLEGE - - GUIDE WITH CORRECT A NSWERS Question 1: What is...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

JERSEY COLLEGE -

PATHOPHYSIOLOGY STUD Y

GUIDE WITH CORRECT A NSWERS

Question 1: What is pathophysiology?

CORRECT ANSWER: The study of functional or

pathologic changes in the body that result from disease processes.

Question 2: What is pathology?

CORRECT ANSWER: The laboratory study of cell and

tissue changes associated with disease.

Question 3: What are steps for better health?

CORRECT ANSWER: Be a nonsmoker and avoid

second-hand smoke, eat 5-10 servings of vegetables and fruit a day, be physically active on a regular basis, protect yourself and your family from the sun, follow cancer screening guidelines, visit your doctor or dentist if you notice any change in your normal state of health, and follow health and safety instructions at home and at work.

  • | Page

Question 4: What is the primary level of prevention?

CORRECT ANSWER: Protect healthy people from

developing a disease or experiencing an injury in the first place.

Question 5: What is the secondary level of prevention?

CORRECT ANSWER: Happens after an illness or

serious risk factors have already been diagnosed.

Question 6: What is the tertiary level of prevention?

CORRECT ANSWER: Focuses on helping people

manage complicated, long-term health problems.

Question 7: What is a biopsy?

CORRECT ANSWER: Examination of living tissue.

Question 8: What is a prognosis?

CORRECT ANSWER: The probability of specific

outcomes.

  • | Page

Question 9: What is etiology?

CORRECT ANSWER: Study of the cause of disease.

Question 10: What is epidemiology?

CORRECT ANSWER: The science of tracking the

pattern or occurrence of disease.

Question 11: What is the latent stage?

CORRECT ANSWER: "Silent stage" where no clinical

signs are evident, characterizes some diseases.

Question 12: What is the acute stage?

CORRECT ANSWER: Short-term stage that develops

quickly with marked signs.

Question 13: What is the chronic stage?

CORRECT ANSWER: Often milder, developing

gradually.

  • | Page

Question 14: What is morbidity?

CORRECT ANSWER: The disease rates within a

group.

Question 15: What is mortality?

CORRECT ANSWER: Indicates the relative number of

deaths resulting from a particular disease.

Question 16: What are symptoms?

CORRECT ANSWER: Subjective feelings, such as pain

or nausea.

Question 17: What is a precipitating factor?

CORRECT ANSWER: A condition that triggers an

acute episode (e.g., seizure).

Question 18: What is remission?

CORRECT ANSWER: Marks the course or progress of

a disease; manifestations subside.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

JERSEY COLLEGE - PATHOPHYSIOLOGY STUD Y GUIDE WITH CORRECT A NSWERS Question 1: What is pathophysiology? CORRECT ANSWER: The study of functional or pathologic changes in the body that result from d...

Get this document $30.00