JERSEY COLLEGE AP F INAL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

JERSEY COLLEGE A&P F INAL

EXAM WITH CORRECT ANSWERS

Question 1: What is the lymphatic system?

CORRECT ANSWER: system of tissues and vessels

scattered throughout the body and services almost all regions

Question 2: What are the parts of the lymphatic system?

CORRECT ANSWER: tonsils, thymus, spleen, peyer

patch, small intestine, appendix, lymph nodes and vessels

Question 3: What are the functions of the lymphatic

system?

CORRECT ANSWER: fluid balance, protection, and

absorption of fats

Question 4: What is lymphatic circulation?

CORRECT ANSWER: one-way system that begins in

the tissues and ends when the lymph joins the blood

  • | Page

Question 5: What are lymphatic capillaries?

CORRECT ANSWER: walls (endothelium) flattened

epithelial cells, more permeable, cells overlap slightly, forming one-way valves, lacteals absorb fat, arise blindly (closed at one end)

Question 6: What are lymphatic vessels?

CORRECT ANSWER: include superficial and deep

sets, right lymphatic duct and thoracic duct

Question 7: What is the right lymphatic duct?

CORRECT ANSWER: short vessel receives only lymph

that comes from the body's superior right quadrant and empties into right subclavian vein near heart

Question 8: What is the thoracic duct?

CORRECT ANSWER: receives lymph from all parts of

the body except those superior to the diaphragm on the right side; drains into thee left subclavian vein

  • | Page

Question 9: What is the cisterna chyli?

CORRECT ANSWER: first part of the thoracic duct

enlarged to form cistern or a temp storage pouch

Question 10: What causes the movement of lymph toward

the heart?

CORRECT ANSWER: valves in lymphatic vessels,

contraction of lymphatic vessels, skeletal muscle contraction, breathing

Question 11: Roughly how many lymph nodes are in the

body?

CORRECT ANSWER: about 600

Question 12: What is lymphoid tissue?

CORRECT ANSWE R: distributed throughout the body

and makes up specialized organs

Question 13: What are lymph nodes?

  • | Page

CORRECT ANSWER: small masses of lymphatic tissue

that filter the lymph

Question 14: What is lymph?

CORRECT ANSWER: fluid that circulates in the

lymphatic system, clear fluid

Question 15: What is the hilum?

CORRECT ANSWER: indented area that is the exit

point for efferent lymphatic vessels carrying lymph out of the node

Question 16: What are cervical nodes?

CORRECT ANSWER: located in the neck in deep and

superficial groups, drain parts of head and neck

Question 17: What are tracheobronchial nodes?

CORRECT ANSWER: near the trachea and around the

larger bronchial tubes

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

JERSEY COLLEGE A&P F INAL EXAM WITH CORRECT ANSWERS Question 1: What is the lymphatic system? CORRECT ANSWER: system of tissues and vessels scattered throughout the body and services almost all reg...

Get this document $30.00