IVY TECH MEDICAL - QUESTIONS & ANSWERS (VERIFIED) | LATEST UPDATE ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IVY TECH MEDICAL

TERMINOLOGY MIDTERM EXAM |

QUESTIONS & ANSWERS

(VERIFIED) | LATEST UPDATE |

GRADED A+

Question 1: Melan/o

CORRECT ANSWER : black

Question 2: Leuk/o, Alb/o

CORRECT ANSWER : White

Question 3: Erythr/o

CORRECT ANSWER : red

Question 4: Xanth/o

CORRECT ANSWER : Yellow

Question 5: Xer/o

CORRECT ANSWER : Dry

  • | Page

Question 6: Kerat/o

CORRECT ANSWER : hard, horny

Question 7: Seb/o, Sebrace/o

CORRECT ANSWER : Oil

Question 8: TID

CORRECT ANSWER : Three Times Daily

Question 9: QD

CORRECT ANSWER : Daily

Question 10: QID

CORRECT ANSWER : Four Times Daily

Question 11: QHS

CORRECT ANSWER : at Night

  • | Page

Question 12: AC

CORRECT ANSWER : before meals

Question 13: PC

CORRECT ANSWER : After meals

Question 14: Ipsilateral

CORRECT ANSWER : Same side

Question 15: Myel/o

CORRECT ANSWER : spinal cord, bone marrow

Question 16: Dementia

CORRECT ANSWER : loss or decline of mental

function

Question 17: Pathy

CORRECT ANSWER : disease

  • | Page

Question 18: ectomy

CORRECT ANSWER : removal

Question 19: Presby

CORRECT ANSWER : old age

Question 20: Opia

CORRECT ANSWER : vision condition

Question 21: retin/o

CORRECT ANSWER : retina

Question 22: Chondr/o

CORRECT ANSWER : cartilage

Question 23: Gen/o

CORRECT ANSWER : creation, cause

Question 24: Gastr/o

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IVY TECH MEDICAL TERMINOLOGY MIDTERM EXAM | QUESTIONS & ANSWERS (VERIFIED) | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: Melan/o CORRECT ANSWER : black Question 2: Leuk/o, Alb/o CORRECT ANSWER : White Qu...

Get this document $30.00