ISYE 6501 MIDTERM 1 EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ISYE 6501 MIDTERM 1 EXAM

QUESTIONS WITH 100%

SOLUTIONS LATEST UPD ATE

Question 1: What do descriptive questions ask?

CORRECT ANSWER : What happened? (e.g., which

customers are most alike)

Question 2: What do predictive questions ask?

CORRECT ANSWER : What will happen? (e.g., what

will Google's stock price be?)

Question 3: What do prescriptive questions ask?

CORRECT ANSWER : What action(s) would be best?

(e.g., where to put traffic lights)

Question 4: What is a model?

CORRECT ANSWER : Real-life situation expressed as

math.

  • | Page

Question 5: What do classifiers help you do?

CORRECT ANSWER : differentiate

Question 6: What is a soft classifier and when is it used?

CORRECT ANSWER : In some cases, there won't be a

line that separates all of the labeled examples. So we use a classifier that minimizes the number of mistakes.

Question 7: What does it mean when the

classifier/decision boundary is almost parallel to the vertical x-axis?

CORRECT ANSWER : The horizontal attribute is all

that is needed.

Question 8: What does it mean when the

classifier/decision boundary is almost parallel to the horizontal y-axis?

CORRECT ANSWER : The vertical attribute is all that

is needed.

  • | Page

Question 9: What is time-series data?

CORRECT ANSWER : The same data recorded over

time often recorded at equal intervals

Question 10: What is quantitative data?

CORRECT ANSWER : Number with a meaning: higher means more, lower means less (e.g., age, sales, temperature, income)

Question 11: What is categorical data?

CORRECT ANSWER : Numbers w/o meaning (e.g., zip

codes), non-numeric (e.g., hair color), binary data (e.g., male/female, yes/no, on/off)

Question 12: Which of these is time series data? A. The

average cost of a house in the United States every year since 1820 B. The height of each professional basketball player in the NBA at the start of the season

CORRECT ANSWER : A

  • | Page

Question 13: Which of these is structured data? A. The

contents of a person's Twitter feed B. The amount of money in a person's bank account

CORRECT ANSWER : B

Question 14: What is structured data?

CORRECT ANSWER : Data that can be stored in a

structured way

Question 15: What is unstructured data?

CORRECT ANSWER : Data that is not easily described

and stored (e.g., written text)

Question 16: A survey of 25 people recorded each

person's family size and type of car. Which of these is a data point? A. The 14th person's family size and car type

  • The 14th person's family size C. The car type of each
  • person

CORRECT ANSWER : A. A data point is all the

information about one observation

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ISYE 6501 MIDTERM 1 EXAM QUESTIONS WITH 100% SOLUTIONS LATEST UPD ATE Question 1: What do descriptive questions ask? CORRECT ANSWER : What happened? (e.g., which customers are most alike) Question ...

Get this document $30.00