- | Page
ISSA FINAL EXAM WITH 100%
CORRECT ANSWERS
Question 1: The primary fuel during endurance exercise
is?
CORRECT ANSWER: fatty acids
Question 2: The human body consists of?
CORRECT ANSWER: chemicals, cells, tissues
Question 3: Metabolism can be categorized in the
following phases?
CORRECT ANSWER: catabolism & anabolism
Question 4: BMR stands for?
CORRECT ANSWER: basal metabolic rate
- | Page
Question 5: A 30-minute jog would rely most heavily on
which energy pathway?
CORRECT ANSWER: oxidative
Question 6: The automatic tendency to maintain a
relatively constant internal environment is called homeostasis?
CORRECT ANSWER: true
Question 7: About 98% of the human body is composed
of only six elements: oxygen, carbon, hydrogen, nitrogen,
calcium and phosphorous?
CORRECT ANSWER: true
Question 8: Mitochondria are known as the powerhouse
of the cell?
- | Page
CORRECT ANSWER: true
Question 9: The heart, arteries and veins are part of the
circulatory system?
CORRECT ANSWER: true
Question 10: The ATP/CP pathway is considered aerobic
metabolism?
CORRECT ANSWER: false
Question 11: Non-oxidative glycolysis is reliable for?
CORRECT ANSWER: Up to 2 minutes of ATP
production
- | Page
Question 12: The primary fuel during endurance exercise
is?
CORRECT ANSWER: muscle glycogen
Question 13: The main purpose of hormones is to?
CORRECT ANSWER: Alter the rate of synthesis of
your cellular protein, Change the rate of enzyme activity, Change the rate of transport of nutrients through the cell wall
Question 14: The main purpose of the digestive system
is?
CORRECT ANSWER: the breakdown of foods and
waste elimination
Question 15: The main purpose of the respiratory system
is?