IRONWORKER NCCER - GUARANTEED PASS! Question 1: ASSUMING A GRIP DI...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IRONWORKER NCCER

QUESTIONS AND ANSWER S 100%

GUARANTEED PASS!

Question 1: ASSUMING A GRIP DISTANCE OF 1",

WHAT IS THE MINIMUN LENGTH OF THE BOLT

REQUIRED FOR A 3/4" DIAMETER BOLT?

CORRECT ANSWER : 2 1/4"

Question 2: THE LOCATION OF BRIDGING

DEPENDS ON THE LENGTH OF THE:

CORRECT ANSWER : SPAN

Question 3: BEFORE BUNDLES OF DECK CAN BE

LANDED ON A BAR JOIST, WHAT AC TION MUST

BE COMPLETED?

CORRECT ANSWER : JOIST MUST HAVE

BRIDGING INSTALLED

  • | Page

Question 4: WHEN MATERIALS ARE BEING

HOISTED TO AN UPPER LEVEL, A TAG LINE IS

USED TO:

CORRECT ANSWER : HELP CONTROL THE LOAD

Question 5: ITEMS SUCH AS FIELD WELDING

INSTRUCTIONS, HANGERS, AND CONNECTION

DETAILS ARE GENERALLY FOUND ON:

CORRECT ANSWER : THE DETAIL DRAWINGS

Question 6: THE ABILITY OF A STRUCTURAL

STEEL COMPONENT TO RESIST PULLING FORCES

IS KNOWN AS:

CORRECT ANSWE R: TENSILE STRENGHT

  • | Page

Question 7: WHAT TYPE OF DECKING HAS

IMPRESSIONS FORMED ON ITS RIB?

CORRECT ANSWER : COMPOSITE DECK

Question 8: THE GROUND FLOOR ELEVATION IS

SHOWN AS +100.25. THE ROOF TOP ELEVATION IS

SHOWN AS +130.50. WHAT IS THE DIFFERENCE IN

ELEVATION?

CORRECT ANSWER : 30'3

Question 9: IN WHAT DRAWING WOULD ONE FIND

THE CORRECT BOLT SIZE FOR A BEAM BEING

BOLTED?

CORRECT ANSWER : DETAIL DRAWING

Question 10: WHAT SHOULD ALWAYS BE USED TO

IGNITE A CUTTING TORCH?

  • | Page

CORRECT ANSWER : STRIKER

Question 11: EQUILIZING THE WEIGHT OF THE

LOAD AT VARIOUS LIFTING POINTS IS CALLED:

CORRECT ANSWER : CONFIGURATION

Question 12: A COMBINATION SQUARE WITHOUT

A PROTRACTOR HEAD IS USED TO LAYOUT:

CORRECT ANSWER : 45 DEGREE LINES

Question 13: PRIOR TO INSPECTION IT IS GOOD

PRACTICE TO TEST ALL STUDS WITH WHAT

METHOD?

CORRECT ANSWER : PING TEST

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IRONWORKER NCCER QUESTIONS AND ANSWER S 100% GUARANTEED PASS! Question 1: ASSUMING A GRIP DISTANCE OF 1", WHAT IS THE MINIMUN LENGTH OF THE BOLT REQUIRED FOR A" DIAMETER BOLT? CORRECT ANSWER : 2" Q...

Get this document $30.00