INTUIT ACADEMY BOOKKEEPING

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

INTUIT ACADEMY BOOKKEEPING

CERTIFICATION EXAM ACTUAL

EXAM COMPLETE ACCURATE

EXAM QUESTIONS WITH DETAILED

VERIFIED ANSWERS (100%

CORRECT ANSWER S) /ALREADY

GRADED A+

Question 1: What are the 5 Account Types?

CORRECT ANSWER : - Assets - Liabilities - Equity -

Revenue - Expenses

Question 2: What is the accounting formula?

CORRECT ANSWER : Assets = Liabilities + Equity +

Revenue - Expenses

Question 3: What does DEA/LER stand for?

CORRECT ANSWER : - Debit Expenses and Assets - Credit

Liabilities Equity Revenue

Question 4: What are the 6 steps of the Accounting-Cycle?

CORRECT ANSWER : - Collect and Analyze Transactions -

Record/Post transactions to the ledger - Prepare and unadjusted trial balance - Prepare adjusting entries at the end of the period - Prepare an adjusted trial balance - Prepare financial statements

Question 5: What are the 4 Types of financial statements?

CORRECT ANSWER : - The income statement - The

balance sheet - The statement of equity - The statement of cash flow

Question 6: What are the 4 types of accounting adjustments?

CORRECT ANSWER : - Deferrals - Accruals - Missing

Transactions - Tax Adjustments

Question 7: What tasks would a bookkeeper do?

CORRECT ANSWER : - Handle bank feeds and reconciles

bank accounts, managing accounts receivable/payable, and record financial transactions

Question 8: Mary Smith is the owner and operator of Smith

Construction. At the end of the company's accounting period, December 31, 2020, Smith Construction has assets totaling $760,000 and liabilities totaling $240,000. Use the accounting equation to calculate what Mary's Owner Equity would be as of December 31, 2020.

CORRECT ANSWER : - $520,000

Question 9: Mike Anderson is the owner and operator of

Anderson Consulting. At the end of 2019, the company's assets totaled $500,000 and its liabilities totaled $175,000.Assuming that over the 2020 fiscal year, assets increased by $120,000 and liabilities increased by $72,000, use the accounting equation to determine what Mike's Owner's equity will be as of December 31, 2020?

CORRECT ANSWER : - $373,000

Question 10: Maria Garcia owns a software consulting firm.

At the beginning of 2019, her firm had assets of $800,000 and liabilities of $185,000. Assuming that assets decreased by $52,000 and liabilities increased by $24,000 during 2020, use the accounting equation to calculate equity at the end of 2020.

CORRECT ANSWER : - $539,000

Question 11: The accounting equation can be defined as:

CORRECT ANSWER : - Assets = Liability + Equity

Question 12: What the company owns or controls and expects

to gain value from is defined as:

CORRECT ANSWER : - An Asset

Question 13: What the company owes to others is defined as:

CORRECT ANSWER : - Liabilities

Question 14: The owner's stake in the company is defined as:

CORRECT ANSWER : - Equity

Question 15: A way of bookkeeping that tracks which

accounts increase and which decrease for a given transaction

is known as:

CORRECT ANSWER : - Double-entry Accounting

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

INTUIT ACADEMY BOOKKEEPING CERTIFICATION EXAM ACTUAL EXAM COMPLETE ACCURATE EXAM QUESTIONS WITH DETAILED VERIFIED ANSWERS (100% CORRECT ANSWER S) /ALREADY GRADED A+ Question 1: What are the 5 Accou...

Get this document $30.00