INTRO TO EXPLOSIVE SAFETY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

INTRO TO EXPLOSIVE SAFETY

MANAGEMENT EXAM WITH 100%

CORRECT ANSWERS

Question 1: Your role is to ensure the safety and

serviceability of the stockpile and monitor AE uploads, transportation, and storage activities. Who are you?

CORRECT ANSWER: QASAS

Question 2: You have been appointed as your

installation's safety chief. Who is responsible for developing, implementing, and managing the ESP as part of the overall safety and occupational health program for the installation?

CORRECT ANSWER: installation commander

Question 3: If you are responsible for assisting

commanders and staff with resolving explosives safety concerns, which role do you have?

  • | Page

CORRECT ANSWER: safety specialist

Question 4: You are assigned to support tactical units

regarding execution of ESMP. Who are you?

CORRECT ANSWER: Ammo Warrant Officer

Question 5: The installation commander assigns one

person as the POC for all ESMP activities. Which role does that person fill?

CORRECT ANSWER: Safety chief

Question 6: Colonel hires you as the occupational safety

and health manager by what reg?

CORRECT ANSWER: DA PAM 385-64

  • | Page

Question 7: UXO can be generated

CORRECT ANSWER: in combat, live fire range,

discarded by military munition

Question 8: UXO safety procedures

CORRECT ANSWER: don't touch, keep away, notify

Question 9: ammo life cycle field

CORRECT ANSWER: RDT&E, production, storage,

ASP, range

Question 10: ammo life cycle theater

CORRECT ANSWER: port, storage, ASP, AHA,

operational units

  • | Page

Question 11: DDESB's mission

CORRECT ANSWER: create DoD ESP, ESP oversight,

advise Secretary of Defense about ESP progress

Question 12: cardinal rule

CORRECT ANSWER: expose minimum amount of

people, minimum amount of explosives, and minimum amount of time

Question 13: after ammo leaves reserve, where does it go

next?

CORRECT ANSWER: ASP

Question 14: what happens to unusable ammo?

CORRECT ANSWER: demilitarization

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

INTRO TO EXPLOSIVE SAFETY MANAGEMENT EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: Your role is to ensure the safety and serviceability of the stockpile and monitor AE uploads, transportation, and sto...

Get this document $30.00