IMMUNOLOGY EXAM 2 ST UDY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IMMUNOLOGY EXAM 2 ST UDY

UAMS MLT- MLS | LATEST

UPDATE | GRADED A+

Question 1: Humoral: antigen receptor CORRECT ANSWER : B cell receptor: antibody

Question 2: Humoral: Contact w/ antigen

CORRECT ANSWER : Bind AGN w/ surface antibody

Question 3: Humoral: Events after binding w/ specific antigen CORRECT ANSWER : Clone w/: Memory cells, Plasma cells

Question 4: Humoral: Function of effector cell CORRECT ANSWER : Plasma cell: Produces antibodies

Question 5: Cell mediated: Antigen receptor

CORRECT ANSWER: T cell receptor (TCR)

  • | Page

Question 6: Cell mediated: Contact w/ antigen

CORRECT ANSWER : APCs present AGN w/in MHC

molecules

Question 7: Cell mediated: Events after binding w/ specific antigen CORRECT ANSWER : Clone w/: Memory cells, Effector cell

Question 8: Cell mediated: Function of effector cell

CORRECT ANSWER : Th-Produces cytokines, Tc-Kills

altered cells

Question 9: Origin of B cells

CORRECT ANSWER : Hematopoietic stem cells

Question 10: Where are B cells made?

CORRECT ANSWER : Bone marrow

  • | Page

Question 11: What kind of lymphopoiesis does the B cells

have?

CORRECT ANSWER : antigen-independent

lymphopoiesis

Question 12: With the maturation of lymphocytes, what

are the 3 processes?

CORRECT ANSWER : Proliferation, Expression,

Selection

Question 13: What does Antigen-independent

lymphopoiesis mean?

CORRECT ANSWER : It does not need an antigen to

activate or replicate

Question 14: What % of peripheral blood lymphocytes

are B cells?

CORRECT ANSWER : 10-15% of peripheral blood

lymphocytes

  • | Page

Question 15: B cell CD marker CD19

CORRECT ANSWER : Signaling to regulate B cell

development & activation

Question 16: B cell CD marker CD20

CORRECT ANSWER : Thought to be involved in B cell

activation

Question 17: B cell CD marker CD21

CORRECT ANSWER : Receptor for complement

breakdown component

Question 18: B cell CD marker CD25

CORRECT ANSWER : Found on activated T & B cells;

receptor for interleukin-2 (IL-2); it is a growth factor made by T cells

Question 19: B cell CD marker MHC II

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IMMUNOLOGY EXAM 2 ST UDY UAMS MLT- MLS | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: Humoral: antigen receptor CORRECT ANSWER : B cell receptor: antibody Question 2: Humoral: Contact w/ antigen CORRECT A...

Get this document $30.00