- | Page
ILLINOIS PESTICIDE
APPLICATOR TEST QUES TIONS
Q&A / 100% CORRECT / ALREADY
GRADED A / NEWEST
Question 1: Which factor should be considered when a
pesticide fails to provide effective control of a pest?
CORRECT ANSWER : All of the above
Question 2: Which of the following terms describes the
type of control provided by dense, vigorous stand of turf grass that has been properly fertilized and mowed as a defense against invading weeds?
CORRECT ANSWER : Cultural Control
Question 3: Which of the following examples are
beneficial predators or parasites feeding on insect pests?
CORRECT ANSWER: Lacewings and Lady beetles and
Parasite wasps
- | Page
Question 4: What is a goal of integrated pest
management?
CORRECT ANSWER : To avoid adverse effects on
humans, wildlife and the environment
Question 5: What is a unique characteristic of all
biological control tactics used to control pest populations?
CORRECT ANSWER : They utilize living organisms to
control pests
Question 6: In general, what life stage of a plant/weed is
easiest to control?
CORRECT ANSWER : Seedling Stage
Question 7: What type of disease cannot be transmitted
from one plant to another?
CORRECT ANSWER : Leaf scorch caused by a drought
Question 8: What is an important structural characteristic
of most broadleaf weeds?
- | Page
CORRECT ANSWER : Broadleaf weeds have netted
veins that are less elongated than grass leaves
Question 9: Which of the following is not included within
the four factors necessary for the development of an infectious disease?
CORRECT ANSWER : Insect vector
Question 10: What are the life stages of an insect pest that
has a complete development?
CORRECT ANSWER : Egg, larva, pupa, adult
Question 11: What is the first step in planning a
successful weed control program?
CORRECT ANSWER : Correctly identify all weeds to
be controlled
Question 12: What type of pesticide should be used to
treat a plant infected with a viral disease?
- | Page
CORRECT ANSWER : There are no pesticides for the
control of viruses
Question 13: What is a characteristic of a suspension?
CORRECT ANSWER : Pesticide particles are evenly
distributed in the mixture with agitation but never dissolve
Question 14: Why does the pesticide manufacturer add
inert ingredients to a pesticide formulation?
CORRECT ANSWER : They may improve coverage of
the target pest to make the product safer to the applicator and the environment
Question 15: How many pounds of active ingredient are
in 5-gallon container of WEEDBEOUT 2EC?