Illinois Motorcycle License Test Questions And

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Illinois Motorcycle License Test Questions And Already Passed Answers.Question 1: A plastic, shatter resistant face shield:

  • Is not necessary if you have a windshield.
  • Only protects your eyes.
  • Helps protect your whole face.
  • Does not protect your face as well as goggles

CORRECT ANSWER : c. Helps protect your whole face.

Question 2: More than half of all crashes:

  • Occur at speeds greater than 35 mph.
  • Happen at night.
  • Are caused by worn tires.
  • Involve riders who have ridden their motorcycles less than six
  • months

CORRECT ANSWER : d. Involve riders who have ridden their

motorcycles less than six months

Question 3: When riding you should:

  • Turn your head and shoulders.
  • Keep your arms straight.
  • | Page
  • Keep your knees away from the gas tank.
  • Turn just your head and eyes to look where you are going.

CORRECT ANSWER : d. Turn just your head and eyes to look

where you are going.

Question 4: Usually, a good way to handle tailgaters is to:

  • Change lanes and let them pass.
  • Use your horn and make obscene gestures.
  • Speed up to put distance between you and the tailgater.
  • Ignore them.

CORRECT ANSWER : A. Change lanes and let them pass.

Question 5: To reduce your reaction time, you should:

  • Ride slower than the speed limit.
  • Cover the clutch and the brakes.
  • Shift into neutral when slowing.
  • Pull in the clutch when turning.

CORRECT ANSWER : B. Cover the clutch and the brakes.

Question 6: Making eye contact with other drivers:

  • | Page
  • Is a good sign they see you.
  • Is not worth the effort it takes.
  • Does not mean the other driver will yield.
  • Guarantees that the other driver will yield to you.

CORRECT ANSWER : c. Does not mean the other driver will

yield.

Question 7: Reflective clothing should:

  • Be worn at night.
  • Be worn during the day.
  • Not be worn.
  • Be worn day and night.

CORRECT ANSWER : d. Be worn day and night.

Question 8: The best way to stop quickly is to:

  • Use the front brake only.
  • Use the rear brake first.
  • Throttle down and use the front brake.
  • Use both brakes simultaneously

CORRECT ANSWER : d. Use both brakes simultaneously

  • | Page

Question 9: When it starts raining it is usually best to:

  • Ride in the center of the lane.
  • Pull off to the side until the rain stops.
  • Ride in the tire tracks left by cars.
  • Increase your speed.

CORRECT ANSWER : c. Ride in the tire tracks left by cars.

Question 10: If your motorcycle starts to wobble you should:

  • Accelerate out of the wobble.
  • Use the brakes gradually.
  • Grip the handlebars firmly and close the throttle gradually.
  • Downshift.

CORRECT ANSWER : c. Grip the handlebars firmly and close

the throttle gradually.

Question 11: If you are chased by a dog you should:

  • Kick it away.
  • Stop until the animal loses interest.
  • Swerve around the animal.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Illinois Motorcycle License Test Questions And Already Passed Answers. Question 1: A plastic, shatter resistant face shield: a. Is not necessary if you have a windshield. b. Only protects your eyes...

Get this document $30.00