IDAHO STATE BOARDS - | WITH COMPLETE SOLUTION Question 1: When washi...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IDAHO STATE BOARDS

ESTHETICIAN WRITTEN EXAM V2

| WITH COMPLETE SOLUTION

Question 1: When washing your hands, how long should

you scrub after lathering with soap?

CORRECT ANSWER : At least 20 seconds

Question 2: Which type of hepatitis is the most difficult to

kill on a surface?

CORRECT ANSWER : Hepatitis B

Question 3: Bacteria multiply best in places that are?

CORRECT ANSWER : Warm

Question 4: Scabies is caused by?

CORRECT ANSWER : An animal parasite

Question 5: The ______ cranial nerve is the chief motor

nerve of the face.

  • | Page

CORRECT ANSWER : seventh

Question 6: The cervical nerves originates at the?

CORRECT ANSWER : spinal cord

Question 7: What is the functions of the skeletal system?

CORRECT ANSWER : provides the shape and form for

the body, protects the internal organs, blood production

Question 8: How many muscles are in your face?

CORRECT ANSWER : 30

Question 9: Massaging the _____ nerve affects the skin of

the lower eyelid, side of the nose, upper lip, and mouth.

CORRECT ANSWER : infraoribtal

Question 10: what is the lightest element known?

CORRECT ANSWER : hydrogen

  • | Page

Question 11: What has neither a definite size nor a

definite shape?

CORRECT ANSWER : Gas

Question 12: The skin's protective barrier against certain

forms of bacteria and microorganisms is called the?

CORRECT ANSWER : acid mantle

Question 13: When free radicals cause an oxidation

reaction they also?

CORRECT ANSWER : produce a new free radical

Question 14: soaps are?

CORRECT ANSWER : highly alkaline

Question 15: solutions are usually?

CORRECT ANSWER : transparent

  • | Page

Question 16: If a substance is hydrophilic, it is

considered?

CORRECT ANSWER : water loving

Question 17: One advantage of oil/water emulsions is that

they?

CORRECT ANSWER : are easily rinsed away with

water

Question 18: water-in-oil emulsions usually contain?

CORRECT ANSWER : a smaller amount of water and a

greater amount of oil

Question 19: The early Hebrews used myrrh in powder

form to?

CORRECT ANSWER : repel fleas

Question 20: Which culture determined a person's beauty

by how or she looked when naked?

CORRECT ANSWER : The Greeks

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IDAHO STATE BOARDS ESTHETICIAN WRITTEN EXAM V2 | WITH COMPLETE SOLUTION Question 1: When washing your hands, how long should you scrub after lathering with soap? CORRECT ANSWER : At least 20 second...

Get this document $30.00