ICC BOLTING QUESTION S WITH

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ICC BOLTING QUESTION S WITH

100% CORRECT ANSWER

Question 1: According to the IBC, who is to hire the

special inspector?

CORRECT ANSWER : owner or owners agent. 2009

IBC Section 1704.1

Question 2: According to the IBC, who is responsible for

the approval of a person's qualifications to act as a special inspector?

CORRECT ANSWER : code official. 2009 IBC, Section

1704.1

Question 3: According to the IBC, how are discrepancy

corrections made known to the building official?

CORRECT ANSWER : final report. 2009 IBC,

Section1704.1.2

Question 4: When is the code official to be made aware of

a discrepancy found during a special inspection?

  • | Page

CORRECT ANSWER : If it is not corrected by the

contractor. 2009 IBC, Section 1704.1.2

Question 5: According to the Model Program for Special

Inspection, how is the special inspector to document work that is nonconforming?

CORRECT ANSWER : In a written report - Section II B

  • - Model Programs

Question 6: According to the Model Program for Special

Inspection, when is the special inspector to prepare a written report of inspection?

CORRECT ANSWER: After each inspection visit -

Section II B 5 - Model Programs

Question 7: According to the Model Program for Special

Inspection, which of the following items does not need to be included in each inspection report?

CORRECT ANSWER : Description of discussions with

the contractor - Section B 5 - Model Programs

  • | Page

Question 8: According to the Specification for Structural

Joints using high strength bolts, how much larger shall the nominal diameter of standard bolt holes be than the nominal bolt diameter?

CORRECT ANSWER: 1/16 inch - Specification for

Structural Joints Table 3.1

Question 9: Who shall discrepancies in the work be

brought to the immediate attention of for corrective action?

CORRECT ANSWER : the contractor - 2009 IBC,

Section 1704.1.2.

Question 10: To whom shall the special inspector furnish

inspection reports?

CORRECT ANSWER : Building Official and Registered

Design professional

Question 11: What shall the special inspector provide

continuous inspection of?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Single-pass fillet welds greater

than 5/16 inch in size - 2099 IBC, Table 1704.3, Item 5.3

Question 12: Where are the special inspections required

by this code not required?

CORRECT ANSWER : Approved fabricator - 2009 IBC,

Section 1704.2.2

Question 13: When shall the special inspection of the

steel fabrication process not be required?

CORRECT ANSWER : heating operations - 2009 IBC,

Section 1704.3, Exceptions # 1

Question 14: According to the Specifications for

Structural Steel Buildings, which ASTM Standard is to be used for the material test for steel sheets?

CORRECT ANSWER : A568 - Section A31,

Specifications for Structural Steel Buildings

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

ICC BOLTING QUESTION S WITH 100% CORRECT ANSWER Question 1: According to the IBC, who is to hire the special inspector? CORRECT ANSWER : owner or owners agent. 2009 IBC Section 1704.1 Question 2: A...

Get this document $30.00