IATA TRAINING EXAM - CORRECT & VERIFIED Question 1: What areas of tr...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IATA TRAINING EXAM

QUESTIONS AND ANSWER S 100%

CORRECT & VERIFIED

Question 1: What areas of training are required for those

who ship dangerous goods?

CORRECT ANSWER: Function specific training,

Safety Training, General familiarization training

Question 2: Which regulatory body publishes the Model

Regulations?

CORRECT ANSWER: UNSCoE

Question 3: Which mode of transport has the most

restrictive regulations?

CORRECT ANSWER: Air

Question 4: What information must be included on the

training record or certificate?

CORRECT ANSWER: The trainee's name, A

description, copy, or the location of the training materials

  • | Page

used, The month the training or exam was completed, Evidence an exam was successfully completed

Question 5: What are the layers of triple packaging?

(More than one answer may be correct, select all correct answers)

CORRECT ANSWER: Outer packaging, Primary

receptacles, Secondary packaging

Question 6: What are proper shipping names linked to?

CORRECT ANSWER: Are linked to a UN number

Question 7: Dangerous goods Class number 6 is used to

classify which of the following substances?

CORRECT ANSWER: Toxic and Infectious substances

Question 8: Why should operators carefully examine

packages?

CORRECT ANSWER: All of the above

  • | Page

Question 9: What are shippers responsible for?

CORRECT ANSWER: Packing

Question 10: Which pages in the Emergency Response

Guidebook contain dangerous goods listed by UN numbers?

CORRECT ANSWER: Yellow pages

Question 11: How does the Emergency Response

Guidebook list dangerous goods? (More than one answer may be correct, select all correct answers)

CORRECT ANSWER: Proper shipping names, UN

numbers

Question 12: What is the appropriate response if an

incident includes a spill or leak of a liquid infectious substance?

CORRECT ANSWER: Absorb the spill, Do not attempt

to clean up unless supervised by a specialist, Cover damaged packages with a damp towel or rag (all of the above)

  • | Page

Question 13: What information does the List of

Dangerous Goods contain?

CORRECT ANSWER: UN numbers, Packing

instruction numbers, Special provisions (all of the above)

Question 14: Can an aircraft passenger carry infectious

substances in their checked baggage?

CORRECT ANSWER: You cannot ship infectious

substances in checked baggage

Question 15: How is a Category A Infectious substance

that has been neutralized or inactivated (no longer considered infectious) classified?

CORRECT ANSWER: Not regulated

Question 16: How is a dead rat, shipped to a laboratory to

test for potential Yersinia pestis infection, classified?

CORRECT ANSWER: Category B Infectious substance

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

IATA TRAINING EXAM QUESTIONS AND ANSWER S 100% CORRECT & VERIFIED Question 1: What areas of training are required for those who ship dangerous goods? CORRECT ANSWER: Function specific training, Saf...

Get this document $30.00