IAHSS ADVANCED OFFIC ER

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IAHSS ADVANCED OFFIC ER

CERTIFICATION QUESTI ONS AND

ANSWERS 100% VERIFIE D

Question 1: What is the primary role of a security officer

in crime prevention?

  • Reduce the desire for a person to commit a crime.
  • Patrol all assigned areas diligently.
  • Reduce the opportunity for a person to commit a crime.
  • None of these

CORRECT ANSWER: c. Reduce the opportunity for a

person to commit a crime.

Question 2: Crime prevention is the anticipation,

recognition, and appraisal of a crime risk. It also involves what?

  • Initiating some action to remove or reduce the risk.
  • Reporting the risk to law enforcement authorities.
  • Documenting the risk to the administration.
  • | Page
  • Each of the above.

CORRECT ANSWER: a. Initiating some action to

remove or reduce the risk.

Question 3: What must be done about life safety

deficiencies found in the hazard surveillance tour?

  • Report them to the nearest medical personnel.
  • Correct them before the next safety committee meeting.
  • Report them to the Occupational Safety and Health
  • Administration.

  • Correct them immediately.

CORRECT ANSWER: d. Correct them immediately.

Question 4: What is the purpose of crime analysis?

  • Identify problems and develop strategies to reduce
  • problems.

  • Assist law enforcement in identifying known criminals.
  • | Page
  • Solve crimes and make arrests.
  • None of the above.

CORRECT ANSWER: a. Identify problems and

develop strategies to reduce problems.

Question 5: Which of the following is easier and more

cost effective for an institution?

  • Allowing outside organizations to conduct safety
  • training.

  • Installing access controls only on exterior doors.
  • Using off-duty law enforcement officers instead of
  • security officers.

  • Building in security systems during building design.

CORRECT ANSWER: d. Building in security systems

during building design.

Question 6: The Triangle of Crime consists of:

  • Opportunity, Unattended Items, Desire
  • | Page
  • Ability, Opportunity, Random Access
  • Opportunity, Desire, Ability
  • Access, Desire, Opportunity

CORRECT ANSWER: c. Opportunity, Desire, Ability

Question 7: What are the layers of protection through

physical security planning?

CORRECT ANSWER:

- Perimeter Barrier: line or outside perimeter of the site

- Building's Exterior: top, sides, bottom of building

- Interior Controls: lock/key systems, access control

systems, alarms, camera, policies/procedures, training

Question 8: How can employee awareness programs

improve safety in a healthcare facility?

CORRECT ANSWER:

  • Generates employee involvement

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

IAHSS ADVANCED OFFIC ER CERTIFICATION QUESTI ONS AND ANSWERS 100% VERIFIE D Question 1: What is the primary role of a security officer in crime prevention? a. Reduce the desire for a person to comm...

Get this document $30.00