IAAI CFI STUDY QUESTIONS AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

IAAI CFI STUDY QUESTIONS AND

ANSWERS

Question 1: What is a combustible liquid?

CORRECT ANSWER: A liquid with a flash point

ABOVE 100F

Question 2: If the current flowing out from an electrical

panel is 12.5 amps, and it then flows through an electrical load of 1500 watts, what is the amperage of the remaining current flow of the return circuit?

CORRECT ANSWER: 12.5

Question 3: If a hair dryer draws 8.3 amps (in a home

with 120-volt service), what is the wattage? *Power (P) = current (I) x voltage (V) Watts = amps x volts

CORRECT ANSWER: 1000

Question 4: What is the year of the first edition of NFPA

1033?

CORRECT ANSWER: 1987

  • | Page

Question 5: What is the recommended distance for

securing the perimeter of a blast scene? *That is, the distance from the furthest debris

CORRECT ANSWER: 1.5 times

Question 6: What temperature in the upper gas layer

causes the onset of Flashover?

CORRECT ANSWER: 1100°F

Question 7: What is the temperature at which copper

melts?

CORRECT ANSWER: 1960°F

Question 8: What is the measurement of the radiant heat

flux (from gas layer to the floor) that indicates the onset of flashover?

CORRECT ANSW ER: 2 W/cm2

  • | Page

Question 9: What is the voltage between the two hot

wires at the service entrance cables in most single-family residences in the United States (single-phase service with three wires)?

CORRECT ANSWER: 240 volts

Question 10: What is the revision cycle for NFPA 921

(timespan)?

CORRECT ANSWER: 3 years

Question 11: What is the flash point of power steering

fluid?

CORRECT ANSWER: 350°F

Question 12: In high-pressure fuel-injected vehicles, what

is the typical range of pressure that is used to pump fuel from a fuel tank?

CORRECT ANSWER: 35-70 p.s.i.

  • | Page

Question 13: What are the lower explosive and upper

explosive limit of natural gas (methane)?

CORRECT ANSWER: 5 and 17

Question 14: What is the ignition temperature of power

steering fluid?

CORRECT ANSWER: 680°F

Question 15: What is fuel?

CORRECT ANSWER: Any substance that can undergo

combustion

Question 16: What are two factors or situations leading to

a fire that may show the nature of the incident responsibility?

CORRECT ANSWER: Act or Omission

Question 17: What concept should not be included in a

summary report of findings?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

IAAI CFI STUDY QUESTIONS AND ANSWERS Question 1: What is a combustible liquid? CORRECT ANSWER: A liquid with a flash point ABOVE 100F Question 2: If the current flowing out from an electrical panel...

Get this document $30.00