HUMAN BODY IN HEALTH DISEASE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HUMAN BODY IN HEALTH & DISEASE

MIDTERM EXAM QUESTIO NS AND EXAM

Question 1: anatomy

CORRECT ANSWER: study of the structure of an

organism and the relationship of its parts

Question 2: physiology

CORRECT ANSWER: the study of the function of

living organisms and their parts

Question 3: pathology

CORRECT ANSWER: study of disease

Question 4: levels of organization (chemical to organism

)

CORRECT ANSWER: chemical level, tissues, organs,

organ system, and the whole organism

Question 5: cells

CORRECT ANSWER: considered to be the smallest

"living" units of structure and function in our bodies

Question 6: tissues

CORRECT ANSWER: organization of many cells that

act together to perform a common function

Question 7: organs

CORRECT ANSWER: group of several different kinds

of tissues arranged in a way that allows them to act together as a unit to perform a special function

Question 8: systems

CORRECT ANSWER: organization of varying

numbers and kinds of organs arranged in ways that allow them to work together to perform complex functions for the body

Question 9: anatomical position

CORRECT ANSWER: body is in an erect, or standing,

posture with the arms at the sides and palms turned forward. head and feet are straight and set slightly apart

Question 10: bilateral symmetry

CORRECT ANSWER: left and right side of the body

mirror each other

Question 11: supine position

CORRECT ANSWER: body is lying face upward

Question 12: prone position

CORRECT ANSWER: body is lying face downward

Question 13: superior

CORRECT ANSWER: towards the head

Question 14: inferior

CORRECT ANSWER: towards the feet

Question 15: anterior

CORRECT ANSWER: front/ in front of

Question 16: posterior

CORRECT ANSWER: back/ in back of

Question 17: medial

CORRECT ANSWER: toward the midline of the body

Question 18: lateral

CORRECT ANSWER: towards the side of the body or

away from the midline

Question 19: proximal

CORRECT ANSWER: toward or nearest the trunk of

the body

Question 20: distal

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HUMAN BODY IN HEALTH & DISEASE MIDTERM EXAM QUESTIO NS AND EXAM Question 1: anatomy CORRECT ANSWER: study of the structure of an organism and the relationship of its parts Question 2: physiology CO...

Get this document $30.00