HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM

(UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SOLUTIONS)

Question 1: What is accessory motion?

CORRECT ANSWER: ability of the joint surfaces to

glide, roll, and spin on one another

Question 2: What is active assisted range of motion?

CORRECT ANSWER: joint movement to which the

patient may be assisted either manually or mechanically through an arc of movement

Question 3: What are active free exercises?

CORRECT ANSWER: exercises in which the patient

does not receive any support or resistance

Question 4: What is active range of motion (AROM)?

CORRECT ANSWER: ability of the patient to

voluntarily move a limb through an arc of movement

  • | Page

Question 5: What is active resisted exercise?

CORRECT ANSWER: joint movement in which an

external force resists the movement

Question 6: What is aerobic training?

CORRECT ANSWER: exercise program that uses

oxygen as the major energy source

Question 7: What is aquatic physical therapy?

CORRECT ANSWER: therapeutic use of water for

rehabilitation or prevention of injury

Question 8: What is bursitis?

CORRECT ANSWER: inflammation of bursae, fluid-

filled sacs located throughout the body that decrease friction between two structures

Question 9: What is closed kinetic chain exercise?

  • | Page

CORRECT ANSWER: exercise incorporating several

muscle groups through the use of several joints with the end segment fixed

Question 10: What is core strengthening?

CORRECT ANSWER: strengthening of the deep

postural muscles of the lumbar and cervical spine

Question 11: What is cryotherapy?

CORRECT ANSWER: application of cold agents to

cause decreases in blood flow and metabolism, which result in a decrease in swelling and pain

Question 12: What is dysfunction?

CORRECT ANSWER: any functional disability

Question 13: What is electrical stimulation?

CORRECT ANSWER: application of electricity at

specified locations to stimulate nerves, muscles, and other soft tissues to reduce pain and swelling, to increase

  • | Page

strength and range of motion, and to facilitate wound healing

Question 14: What is flexibility?

CORRECT ANSWER: ability to move a limb segment

through a range of motion

Question 15: What is flexibility exercise?

CORRECT ANSWER: exercise performed over time,

using stress, to change the length and elasticity of soft tissue such as muscle; usually performed for postural or ROM enhancement

Question 16: What is fluidotherapy?

CORRECT ANSWER: use of a self-contained unit

filled with sawdust-type particles heated to the desired temperature and circulated by air pressure around the involved body part

Question 17: What is a fracture?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM (UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SOLUTIONS) Question 1: What is accessory motion? CORRECT ANSWER: ability of the joint surfaces to glide, ro...

Get this document $30.00