HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM

(LATEST UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: When was the ADA signed into law?

CORRECT ANSWER: July 26th, 1990

Question 2: What is the term for action requiring

significant difficulty or expense taking into consideration direct and net cost of accommodations, the facilities' financial resources, number of persons employed, and impact of operations?

CORRECT ANSWER: Undue Hardship

Question 3: What is the term for an employer excluding a

qualified individual from employment if they pose a direct threat to the health and safety of others in the workplace, supported by objective or medically supportable methods?

CORRECT ANSWER: Direct Threat

  • | Page

Question 4: What government agencies develop rules and

regulations for the ADA?

CORRECT ANSWER: Equal Employment Opportunity

Commission (EEOC) and the Department of Justice (DOJ)

Question 5: What is a managed care type of organization

that contracts with selected doctors, hospitals, and pharmacies to create a network of participating providers where you pay less if you use providers that belong to the plan's network?

CORRECT ANSWER: Preferred Provider Organization

Question 6: What is a Health Maintenance Organization

(HMO)?

CORRECT ANSWER: A managed care type of

insurance plan. Most restrictive. Patients choose a primary physician from within a network of physicians.All care must be coordinated by the primary physician.

  • | Page

Either pay physicians a salary or set amount per patient.Must approve treatment you are about to receive.

Question 7: What is pre-authorization?

CORRECT ANSWER: The process of obtaining

coverage approval for a service or medication from the managed care plan

Question 8: What is a co-payment?

CORRECT ANSWER: The portion of a fee for health

care services that is the responsibility of the patient

Question 9: What is medical necessity?

CORRECT ANSWER: Legal term used to determine

what services will be provided and paid for. Describes services that are consistent with a diagnosis, meet standards of good medical practice, and are not primarily for the convenience of the patient/provider.

  • | Page

Question 10: What is the American Physical Therapy

Association?

CORRECT ANSWER: National professional

organization designed to foster advancements in physical therapy practice, research, and education.

Question 11: What is the Commission on Accreditation in

Physical Therapy Education?

CORRECT ANSWER: Serves the public by

establishing and applying standards that assure quality and continuous improvement in the level preparation of PTs and PTAs.

Question 12: What is Medicare A?

CORRECT ANSWER: hospital visits

Question 13: What is Medicare B?

CORRECT ANSWER: Outpatient

Question 14: What is Medicare C?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

HOSA PHYSICAL THERAP Y EXAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: When was the ADA signed into law? CORRECT ANSWER: July 26th, 1990 Question 2...

Get this document $30.00